Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Να Δελτίο Τύπου (για τον Καμύ…), να μάλαμα!







Για την επέτειο των εκατό χρόνων από την γέννηση του Αλμπέρ Καμύ, ο «ΔΡΟΜΟΣ – Ιδέες – Συναντήσεις – Πολιτισμός»  [Ανδρονίκου 18 & Κωνσταντινουπόλεως 10 –
Γκάζι (μετρό Κεραμεικός) – τηλ. 2103837191]
οργανώνει έκθεση για την ζωή, το έργο και την εποχή του (Διάρκεια: 15 Φεβρουαρίου – 30 Μαρτίου 2014 ( ΕΓΚΑΙΝΙΑ
Σαββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, στις 20:00)
Ομιλητές : ΕΛΕΝΗ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ καθηγήτρια φιλοσοφίας (ΕΚΠΑ)
«Ο Καμύ και η δημοσιογραφία». ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ δημοσιογράφος
«Από τις γειτονιές του Αλγερίου στον επαναστατικό συνδικαλισμό»
Επιμέλεια έκθεσης: Έλενα Πατρικίου
Σκηνογραφία: Μυρτώ Κοσμοπούλου



Λέει το Δελτίο Τύπου :
"Αλμπέρ Καμύ:  Ένας συγγραφέας που ήθελε με το έργο του να «δώσει φωνή ·σε όσους δεν μπορούν να μιλήσουν», ένας δημοσιογράφος που θεωρούσε πως «μιά εφημερίδα δεν είναι αληθινή επειδή είναι επαναστατική, αλλά είναι επαναστατική όταν είναι αληθινή», ένας άνθρωπος του θεάτρου που οραματιζόταν το θέατρο ως τόπο συλλογικής ανατρεπτικής δημιουργίας.  Ένας διανοούμενος που αντιμετώπισε με ειρωνεία την ιδιότητα του διανοούμενου, ένας αριστερός που θεωρούσε ότι ανήκει στην Αριστερά «παρά την θέλησή της – και παρά την θέλησή του». Στρατευμένος στην υπόθεση της Δημοκρατίας στην Ισπανία, της αντίστασης κατά του ναζισμού, της αντίστασης σε κάθε είδους στρατόπεδα. Στρατευμένος στην υπόθεση ενός φεντεραλισμού που, μετά τέλος της ντροπιαστικής αποικιοκρατίας, θα έφερνε τους λαούς πιο κοντά. Στρατευμένος στην αντίσταση που οδηγεί, πέρα από τα δεσμά της ιστορίας, στην εξέγερση και, ίσως, κάποτε, στην ευτυχία......"

ΥΓ. ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ
Ας διαβάσουν τουλάχιστον τα υπογραμμισμένα κάποιοι , για να ξεστραβωθούν. Ιδιαίτερα οι ακαδημαϊκοί διανοούμενοι , που  όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγο καιρό θα κυκλοφορούν στους χώρους της Αριστεράς με ειδική στολή και πλάκα τα παράσημα….

Eν όψει : Έργο της Πολυξένης Γιάνναρη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου