Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Κικής Μαυρίδου : «Η Ιοκάστη Γιουξουάν στή Xώρα της Κλιμακτηρίου»

 


Και το Μάιο

συνεχίζεται

στον

Πολυχώρο VAULT

το

νέο έργο

της

Κικής Μαυρίδου

 

«Η Ιοκάστη Γιουξουάν στή Xώρα της Κλιμακτηρίου»

 

σε

σκηνοθεσία

Βάνας Πεφάνη

 

με την

Άντρια Ράπτη

στο

ρόλο της Ιοκάστης Γιουξουάν

 

κάθε

Σάββατο στις 21:00 και Κυριακές στις 18:00

 

 

 

Και το Μάιο συνεχίζεται στον ΠολυχώροVAULTτο νέο έργο της Κικής Μαυρίδου«Η Ιοκάστη Γιουξουάν στή Xώρα της Κλιμακτηρίου»σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη με την Άντρια Ράπτη στο ρόλο της Ιοκάστης, κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00.

 

Η Κική, η Άντριακαι η Βάνα(μετά τις προσωπικές τους επιτυχίες : Η Μάνα αυτουνού…Έλλη Ζάχου Ταχτσή, Επικίνδυνες Σχέσεις και O αδερφός μου ο Αμαντέους), συνεργάζονται για πρώτη φορά και δημιουργούν, με αφορμή ένα γυναικείο μονόλογο, στον οποίο η ηρωίδα αποφασίζει να βγει από τον κοινωνικό κλοιό του καθωσπρεπισμού και να κοιτάξει στα μάτια όσους της είπαν: «μη!» Να αφηγηθεί με χιούμορ γεγονότα, τα μεγάλα και μικρά τερατάκια της ζωής της που την έκαναν να συνειδητοποιήσει, πως οι «άλλοι» μπορούν να σε σταματήσουν, μόνο αν εσύ φοβάσαι να προχωρήσεις. Να μιλήσει επιτέλους για όσα ακόμη και σήμερα, δενειπώνονται ποτέ.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας:Κική Μαυρίδου

Σκηνοθεσία - Φωτισμοί:Βάνα Πεφάνη

Βοηθός σκηνοθέτιδας: Ντέπυ Πάγκα

Σκηνικά - κοστούμια : ce-lab

Πρωτότυπη μουσική:Μάνος Αντωνιάδης

Φωτογραφίες : Μαρίτα Αμοργιανού

Αναπαλαίωση σκηνικών: Άννα Κουρουπού

Πρόγραμμα παράστασης / κείμενο:Εκδόσεις Απόπειρα

Παραγωγή:VAULT theatre Plus

 

Ερμηνεύει η Άντρια Ράπτη

 

Τη φωνή της ως Life coach χαρίζει η Σμαράγδα Καρύδη

 

 

ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

… “Μια παράσταση βασισμένη σε ένα κείμενο φρέσκο, σημερινό, με επίκεντρο την γυναίκα, που θίγει όμως θέματα και καταστάσεις που αφορούν όλους μας. Σκηνοθετική οπτική άλλοτε με χιούμορ κι άλλοτε με αιχμηρότητα, προχώρησε σε μια κατάβαση στα άδυτα της γυναικείας ψυχοσύνθεσης για να διερευνήσει κάποια από τα δαιδαλώδη μονοπάτια της Η ηθοποιός κατάφερε να ανταποκριθεί στα ζητούμενα του ρόλου της με μεγάλη επιτυχία. Άμεση, αυθεντική, πηγαία και με πλήρη έλεγχο των εκφραστικών της μέσων.Σημαντική ήταν η ευθύτητα, η αμεσότητα, και αυθεντικότητα που εξέπεμπε στη σκηνή, γεγονός που την βοήθησε να κάνει το κοινό συνοδοιπόρο στο ταξίδι της. Μια θεατρική δουλειά που αξίζει την προσοχή του θεατρόφιλου κοινού, ανεξαρτήτως γένους και ηλικίας.”… Γιώργος Χριστόπουλος (theatrikaprogrammata.gr, Free Press Η Πόλη Ζει)

 

… “Ένας δυνατός καλογραμμένος μονόλογος, με χιούμορ και ευαισθησία. Ένα πικρόγλυκο κείμενο που ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο η Άντρια Ράπτηπου απευθύνεται ευθέως στο συναίσθημα.Επιπλέον στοιχεία που ενισχύουν τη συγκίνηση είναι τα αναπαλαιωμένα σκηνικά και τα συσσωρευμένα, διαρκώς αποσυρόμενα κοστούμια, οι αιφνίδιες αλλαγές φωτισμού της Βάνας Πεφάνη και η μουσική του Μάνου Αντωνιάδη, που συνθέτουν μια πληρέστατη παράσταση, άρτια σε συμβολισμούς, πλούσια σε ευρήματα και ειλικρινή ως προς τις προθέσεις”… Νίκος Ξένιος(bookpress.gr)

 

… “Αν δε βλέπετε μια θεατρική έξοδο μόνος ως ψυχαγωγία, αλλά ως Αγωγή Ψυχής, κι αν θέλετε να βγαίνετε από μια θεατρική παράσταση ταρακουνημένα από την γνώση και το συναίσθημα που σας πρόσφερε, τότε διαλέξτε μία από τις τέσσερις θεατρικές παραγωγές του Vault : Έλλη Ζάχου Ταχτσή, Μαρίκα Νίνου, Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού και Ιοκάστη Γιουξουάν.Και τα τέσσερα έργα προσφέρουν την θεατρική μέθεξη μέσα από τις δυναμικές ερμηνείες των τεσσάρων πρωταγωνιστριών τους, αλλά και την καλή θεατρική δουλειά συγγραφέων, σκηνοθετών, σκηνογράφων, μουσικών και των υπολοίπων ερμηνευτών και συντελεστών κάθε παράστασης χωριστά!”… Ελένη Σπανοπούλου (Εφημερίδα Kontra news / kontranews.gr)

 

… “Η Πεφάνη μας χαρίζει μια παράσταση-αποκάλυψη! Αξιοποιώντας πλήρως τη black box σκηνή του Vault αλλά και το εξαιρετικά λειτουργικό σκηνικό, ξεκλειδώνει με μαεστρία τα μυστικά της αφήγησης, κρατώντας τον θεατή σε συνεχή εγρήγορση.Άντρια Ράπτη : «δύναμη της φύσης». Κάθε της κίνηση, κάθε της έκφραση, κάθε λέξη που βγαίνει από το στόμα της είναι τόσο υπολογισμένα, τόσο μοναδικά εκφρασμένα που παρασύρει το θεατή σε ένα στρόβιλο συναισθημάτων. Η Ιοκάστη της γράφει θεατρική Ιστορία.Ένα ιδιοφυές έργο που έγινε μια απολαυστική παράσταση”…Τάσος Ντερτιλής (grandmagazine.gr)

 


… “Από τους καλυτέρους θεατρικούς μονόλογους που έχω παρακολουθήσει το τελευταίο διάστημα. Μιαπαράσταση με όλα τα εχέγγυα που επιβάλλεται να υφίστανται στο λεγόμενο καλό Θέατρο, στο Θέατρο που δεν ”κουκουλώνει” κοινωνικά θέματα αλλά ασχολείται με αυτά και τα προβάλλει στον υπέρτατο βαθμό μέσω της εμπνευσμένης θεατρικής γραφής όπως έκανε η κ. Μαυρίδου, την ευρηματική σκηνοθεσία, σαν αυτή της κ. Πεφάνη και την αποδοτική και με απόλυτη  φυσικότητα ερμηνεία  της κ. Ράπτη.”… Γιάννης Γαβρίλης (reformer.gr)

 

… “Το εξαιρετικό κείμενο της Μαυρίδου, η οποία συνεχίζει να μας εκπλήττει με αμείωτο ρυθμό, η ευφάνταστη σκηνοθεσία της Πεφάνη, που κρατά σε εγρήγορση το μάτι του θεατή αλλά κι η ερμηνεία της Ράπτη, που ακροβατεί μεταξύ τρανταχτού γέλιου και γοερού κλάματος, συνυφαίνονται με την αμεσότητα που προσφέρει ο χώρος του VAULT και δημιουργούν μια παράσταση, που δεν πρέπει να χάσεις, αν θέλεις να γελάσεις με την ψυχή σου ή ακόμη και να συγκινηθείς!”… Βασίλης Θελούρας (kava-texnis.gr)

 

… “Mια ιδιαίτερα όμορφη παράσταση, με την Ράπτη κυριολεκτικά να "σκίζει"επί σκηνής με μια μεστή, ώριμη ερμηνεία. Συγκινητικό, μεστό το κείμενο της Μαυρίδου. Καταπληκτική η μουσική του Αντωνιαδη. Η σκηνοθεσία της Πεφάνη είναι ευρηματική και μας κρατά σε εγρήγορση μέχρι το τελευταίο λεπτό. Θα γελάσετε, θα δακρύσετε, θα ταυτιστείτε. Μια απολαυστική, συγκινητική παράσταση!”… Βίβιαν Μητσάκου (theaterproject365.gr)

 

… “Ένα συγκινητικό κείμενο με πολλά χιουμοριστικά στοιχεία, μια πολύ επιτυχημένη μουσική, μια καταπληκτική ερμηνεία της Άντριας Ράπτη,, κίνηση, δυναμική,  συγκίνηση, προβληματισμός και βέβαια μια ευφυέστατη σκηνοθεσία από την Βάνα Πεφάνη.Ο θεατής ταυτίζεται, χαμογελά και συγκινείται βαθιά. Μια παράσταση καθρέφτης μιας καθημερινότητας, που καθορίζει και νοηματοδοτεί την σύντομη ζωή μας.”… Μαρία Μαρή (in2life.gr)

 

… “Στο Vault είδαμε τον θαυμάσιο μονόλογο της Μαυρίδου να τον σκηνοθετεί μ' έναν τρόπο ευρηματικότατο και γεμάτο συμβολισμούς η Πεφάνη και να τον ερμηνεύει εξαιρετικά, με μεγάλες δόσεις ευαισθησίας, αμεσότητας και καταλυτικού χιούμορ, η Ράπτη, με την συνοδεία της μελωδικά εκφραστικής μουσικής του Αντωνιάδη που πάντα μιλά εκεί που τελειώνουν τα λόγια, σιωπά εκεί που πρέπει να σιωπά και συμπληρώνει τα ανείπωτα.”… Λένα Σάββα(θέατρο.gr)

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 80' (χωρίς διάλειμμα)

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Προπώληση more.com :https://www.more.com/theater/i-iokasti-giouksouan-sti-xora-tis-klimaktiriou/

Γενική είσοδος: 13 ευρώ

Μειωμένο Εισιτήριο: 11 ευρώ (Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ /Άνω των 65 ετών / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας)

 

*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

 

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS

FB Page: http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1

Instagram: vault.theatre.plus (https://www.instagram.com/vault.theatre.plus/?hl=el)

Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες (11:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00): 213 0356472, 6951832070

Προπώληση more.com: https://www.viva.gr/tickets/venues/polyxoros-vault/

Email:vaultvotanikos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου