Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Το «Οφθαλμός αντί οφθαλμού» θα μας τυφλώσει όλους !

 

Αθήνα, 14-05-2024
 


Όσοι εστερνιζόμαστε τις αρχές του Φιλειρηνικού Κινήματος και του Κινήματος υπέρ της μη Βίας, δηλώνουμε ότι η διέξοδος από την καταστροφική κατάσταση στη Γάζα είναι στα χέρια αυτών που θα τολμήσουν να σπάσουν οριστικά το αδιέξοδο σπιράλ του μίσους, αρνούμενοι τη διεστραμμένη, αυτοκτονική, λογική του πολέμου. Μόνο όταν οι ισραηλινοί και οι παλαιστίνιοι πολίτες επιλέξουν την οδό της μη βίας και της κοινής δράσης υπέρ της ειρήνης, θα μπορέσει να δοθεί ελπίδα για ένα βιώσιμο μέλλον στα δύο κράτη, στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη. Αντίθετα, κάθε στρατιωτική αντίδραση σε κάθε στρατιωτική ενέργεια θα καταλήγει πάντα σε ένα ατελείωτο λουτρό αίματος, το οποίο κατά κανόνα συμβαίνει σε αμάχους πληθυσμούς.
 
Για το Φιλειρηνικό Κίνημα και το Κίνημα υπέρ της μη Βίας, η ισραηλινή κοινωνία των πολιτών είναι όμηρος της μακρόχρονης εξτρεμιστικής πολιτικής του Νετανιάχου και των ακροδεξιών συμμάχων του, ενώ η αντίστοιχη παλαιστινιακή της μιλιταριστικής των πολιτοφυλάκων της Χαμάς. Οι σημερινοί επιτιθέμενοι είναι τα χθεσινά θύματα και τα σημερινά θύματα οι χθεσινοί θύτες. Ο χειρότερος εχθρός της Παλαιστίνης είναι η απάνθρωπη τρομοκρατία της Χαμάς ενώ ο χειρότερος εχθρός του Ισραήλ ο μιλιταρισμός της κυβέρνησης και η πολιτική των διακρίσεων εις βάρος των Παλαιστινίων.
 

Όσοι εστερνιζόμαστε τις αρχές του Φιλειρηνικού Κινήματος και του Κινήματος υπέρ της μη Βίας, δηλώνουμε ότι η όσο Χαμάς πρέπει να απελευθερώσει άμεσα τους ομήρους, να δώσει τέλος σε κάθε εχθροπραξία και να σταματήσει να χρησιμοποιεί τους Παλαιστίνιους σαν ανθρώπινη ασπίδα, άλλο τόσο το Ισραήλ πρέπει να πάψει να χρησιμοποιεί τη στρατιωτική ισχύ του, να φροντίσει για την διατροφή και την ασφάλεια του πληθυσμού που είναι όμηρος της βίας της Χαμάς και να σταματήσει την πολιτική του εποικισμού και των διακρίσεων εις βάρος των Παλαιστινίων των κατεχομένων εδαφών.
 
Μόνο η απόρριψη κάθε ιδέας πολέμου και βίας θα μπορέσει να δεσμεύσει όλους στην κατεύθυνση της οικοδόμησης της δικαιοσύνης, του σεβασμού των δικαιωμάτων της αυτοδιάθεσης των δύο κοινωνιών, της συνύπαρξης, της δίκαιης και διαρκούς ειρήνης των δύο κρατών, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης και, εν κατακλείδι, της σωτηρίας του όποιου περιβάλλοντος απομένει διασώσιμο από αυτή την τρομακτική ανθρωπιστική αλλά και οικολογική καταστροφή
 
Με την ελπίδα των όσων παραπάνω, η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν μπορούμε παρά να επικροτήσουμε την χθεσινή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που, με συντριπτική πλειοψηφία, οδηγεί την Παλαιστίνη στο πεδίο του υποψήφιου προς ένταξη μέλους.
 
Πληρ : 6972911008
 
«Οικολογική Συμμαχία».
- Για την «Οικολογική Μετάβαση» σε μία κοινωνία βιώσιμης ευημερίας.
- Για τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον.
contact@oikologiki-symmaxia.gr
https://oikosymmaxia.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου