Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Συνέδριο Μεσογειακής διατροφήςΣτα πλαίσια της 7ης Ελαιοτεχνία 2015 -  Μεσογειακής έκθεσης ελιάς και ελαιολάδου -  οργανώνεται  Πανελλήνιο συνέδριο με θέμα: “Αυξήστε τις εξαγωγές σας. Η Μεσογειακή διατροφή ως εξαγώγιμο προϊόν”.

Στο συνέδριο (Αθήνα, 5 Οκτωβρίου, Ξενοδοχείο Τιτάνια) θα παρουσιαστούν  τα πλεονεκτήματα της Μεσογειακής διατροφής για την υγεία των καταναλωτών, η ευκαιρία της καθιέρωσης του λογοτύπου Μεσογειακή διατροφή για τα ελληνικά προϊόντα, το εργαλείο των γευσιγνωσίων για αύξηση εξαγωγών,  ο γαστρονομικός τουρισμός, ο οινολογικός τουρισμός, το εξαγωγικό μάρκετινγκ, το εξαγωγικό branding, η εμφιάλωση και συσκευασία προϊόντος για δυναμική εικόνα στις ξένες αγορές, τελωνιακά-δασμολογικά θέματα κλπ. Ομιλητές θα είναι έγκριτοι επαγγελματίες που ο καθένας από το δικό του γνωστικό αντικείμενο θα μεταδώσει άμεσες ιδέες και πληροφορίες στους συμμετέχοντες σύνεδρους. Το συνέδριο απευθύνεται σε παραγωγούς τροφίμων και ποτών, επιχειρήσεις εμπορίας ελληνικών προϊόντων και  εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Έκθεση της ένωσης της ταξιδιωτικής βιομηχανίας των ΗΠΑ αναφέρει ότι 17% των ταξιδιωτών αναψυχής (leisure travelers), περίπου 17 εκατομμύρια ταξιδιώτες, είχαν συμμετοχή σε μορφές γαστρονομικού τουρισμού. Σημειώνεται ότι η αναζήτηση γευστικών εμπειριών μέσω του τουρισμού για το φαγητό και τα προϊόντα διατροφής είναι σε διαρκή αυξητική πορεία. Οι διεθνείς ταξιδιώτες ξεπέρασαν το 1δις σε ετήσια βάση και δημιουργούν κύκλο εργασιών 1τρις δολαρίων. Το φαγητό είναι αναπόσπαστο τμήμα του πολιτισμού, βασικό στοιχείο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ένα αυξανόμενο στοιχείο προσέλκυσης τουριστών. Η ΟΥΝΕΣΚΟ συμπεριέλαβε την Μεσογειακή Διατροφή στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας μετά από το αίτημα που υπέβαλε η Ελλάδα από κοινού με την Ισπανία, την Ιταλία και το Μαρόκο.

Συμμετοχή  στο Συνέδριο της Μεσογειακής διατροφής εδώ: http://agrorama.com/greekmediterraneandietclub/φόρμα-ενδιαφέροντος/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου