Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

«Όχι» του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την “ανάπλαση” στη «Λεωφόρο»


«Λεωφόρος» εστιν η ΜΕΚΚΑ των απανταχού Παναθηναϊκών…Το τριφύλλι, σήμα κτηνοτροφικώς ορθόν και κατατεθέν του ΠΑΟ, διεγείρει την αναπόληση  των αρχών του προηγούμενου αιώνα, όταν ιδρυόταν ο Παναθηναϊκός (1908)  οι δε  Αμπελόκηποι ήταν κανονική κυριολεξία – ήγουν, αμπέλια +κήποι… Πιστεύω ότι θα ήταν απαράδεκτο, εν ονόματι της οποιασδήποτε βολικότητας και ευκολίας, η μεταφορά της έδρας του Παναθηναϊκού και η απώλεια της συγκεκριμένης ιστορικότητας.  Και ναι μεν   οι ποδοσφαιρικοί αγώνες είναι  δραστηριότητες  βαρείας  αν και συγκυριακής όχλησης, όμως εδώ έγκειται η ευθύνη κοινωνίας, δημοτικών αρχών, πολιτικών, αστυνομικών, εκπροσώπων του πολιτισμού : Η ευθύνη  να εξημερώσουν τα ήθη και να κάνουν εφικτή τη συνύπαρξη πόλης και ποδοσφαίρου.
Ο προηγούμενος περιφερειάρχης είχε χορηγήσει 7 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας που περιελάμβανε :
1)   Αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου της λεωφόρου σε 20.000 θέσεις
2) Αντικατάσταση όλων των παλιών καθισμάτων με νέα
3) Εκσυγχρονισμό των αποδυτηρίων και των άλλων χώρων του γηπέδου
4) Εγκατάσταση στους εξωτερικούς τοίχους της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ενός υπερσύγχρονου φωτιζόμενου πλέγματος
5) Χώρο πάρκινγκ
6) Δημιουργία πεζογέφυρας επί της Λ. Aλεξάνδρας
7) Βελτίωση των χώρων πρασίνου στην ευρύτερη περιοχή του γηπέδου.
Όσον αφορά τα της ανάπλασης του γηπέδου σε εποχή λιτότητας, είναι φανερό ότι ισχύει το ίδιο σκεπτικό με αυτό που  απέτρεψε την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου….. Όμως γιατί δεν θα μπορούσαν να εγκριθούν οι δυο τελευταίες αναπλάσεις, όπως η δημιουργία πεζογέφυρας και η βελτίωση του περιβάλλοντος πρασίνου;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου