Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Άντρας του ΛΣ πυροβολεί κατσίκια σε βραχονησίδα ….

Γνωστός ιστότοπος αναφέρεται  στους πυροβολισμούς που έριξε άνδρας του Λιμενικού Σώματος εναντίον κατσικιών  σε βραχονησίδα όχι όπου –όπου, αλλά  στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Β. Σποράδων (ΕΘΠΑΒΣ)…Οι προθέσεις του οπλοφόρου δεν έγιναν  γνωστές, όμως το βέβαιο είναι ότι  σε ένα «θαλάσσιο πάρκο» δεν  μπορείς να εκτοξεύεις σφαίρες ή οβίδες στον υπερκείμενο, μη θαλάσσιο χώρο. Λαμβανομένου μάλιστα υπόψη ότι το ΕΘΠΑΒΣ «δεν αποτελεί μία "κλειστή" Προστατευόμενη Περιοχή, αλλά  μία εκτεταμένη θαλάσσια περιοχή 2.200 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το φυσικό περιβάλλον, ακολουθώντας πάντα τους κανονισμούς που έχουν θεσπιστεί για την προστασία του μοναδικού αυτού οικοσυστήματος!» - σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του πάρκου…

Δεν γνωρίζω περισσότερα πράγματα για το επεισόδιο, δεν γνωρίζω αν οι κατσίκες έκαναν κάποια παράβαση του κανονισμού λειτουργίας και συνετίσθηκαν δια των πυροβολισμών, ούτε ξέρω αν οι πυροβολισμοί ρίπτονταν για εκφοβισμό παρά για να πλήξουν τα ζώα.

Γνωρίζω μόνο δυο πράγματα :

1.  Ότι στη περιοχή «συχνάζει» το αγριοκάτσικο των Γιούρων, που υποθέτω ότι δεν είναι διακριτό από μεγάλη απόσταση….

2.  Ότι το επεισόδιο με κάνει να θυμάμαι μια ξεκαρδιστική περίπτωση, πριν από τριάντα χρόνια, όταν συνελήφθη κάποιος στη Δυτική Αττική να κυνηγάει  νορμάλ κατσίκια με….ψαροντούφεκο !

Δίδαγμα για την σύγχρονη εποχή : Αν  πυροβολείς εντός εθνικού πάρκου με  δολοφονικούς/οικοκτονικούς  σκοπούς, χρησιμοποίησε σιγαστήρα αφενός και αφετέρου μη φιλμάρεσαι….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου