Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Σεμινάρια παρατήρησης και αναγνώρισης πουλιών

Θα έλεγα «ο συνήθης Ψύχας» - προσομοιώνοντας εκείνη την αξέχαστη ατάκα του Χάμφρεϋ Μπόγκαρτ («οι συνήθεις ύποπτοι») στην κινηματογραφική  «Καζαμπλάνκα» - αλλά δεν το λέω (!), γιατί ο Σπύρος Ψύχας  είναι ασυνήθιστος….Είναι ασυνήθιστος,  γιατί εδώ και τριαντατόσα χρόνια τρέχει διοργανώνοντας σεμινάρια και γεγονότα που ανεβάζουν τα γράδα της οικολογίας εν Ελλάδι – όντας εξαιρετικός χαπενιτζής…Και τώρα πάλι με την Ορνιθολογική, τρέχει  με  ρυθμούς Βέγγου  προωθώντας δραστηριότητες που διαμορφώνουν παιδεία, πολιτισμό, ανθρώπινο ήθος… Ιδού μια τελευταία «διαπλοκή» του με  τα σεμινάρια αναγνώρισης πουλιών της Ορνιθολογικής, για όσους θέλουν να εξοικειωθούν με την παρατήρηση πουλιών και να γίνουν εθελοντές στα προγράμματά της

 

Οι ημέρες  των σεμιναρίων είναι οι εξής:  

·       Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013: σεμινάριο- παρουσίαση για τα υδρόβια στο Πάρκο Τρίτση.

·       Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013: σεμινάριο- πρακτική άσκηση για τα παρυδάτια στον Ωρωπό.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενήλικες αρχάριους και στοχεύουν να μεταδώσουν τις βασικές γνώσεις αναγνώρισης. Περιλαμβάνουν επίσης παρατήρηση πουλιών στο πεδίο για πρακτική άσκηση. 

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν για τα ταμειακώς εντάξει μέλη και για όσους εγγραφούν μέλη. Τα μη μέλη καταβάλλουν 10 ευρώ και για τα τέσσερα επόμενα σεμινάρια με την εγγραφή τους. 


Το πρόγραμμα για το  σεμινάριο- παρουσίαση, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 στο Πάρκο Τρίτση στην ανακαινισμένη Αίθουσα του  Οινοποιείου, έχει ως εξής: 

Πρόγραμμα (11:00 – 13:15): 

·       Ενημέρωση για τις Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις υδρόβιων, που μόλις ολοκληρώθηκαν σε όλη τη χώρα.

·       Παρατηρώντας τα Υδρόβια- Χρήστος Βλάχος, Φωτογράφος Άγριας Φύσης και μέλος της Ορνιθολογικής.

·       Οι υγρότοποι της Αττικής και η σημασία τους για τα πουλιά- Μαργαρίτα Τζάλη, Συντονίστρια Δικτύου Υπευθύνων Παρακολούθησης των Σημαντικών Περιοχών για τα Πουλιά . 

Το πρόγραμμα για το επόμενο κατά σειρά σεμινάριο- πρακτική άσκηση, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 στον Ωρωπό, έχει ως εξής:  

Πρόγραμμα (08:30 – 13:00): 

·       Πρακτική άσκηση για την παρατήρηση υδρόβιων και παρυδάτιων πουλιών στον υγρότοπο-λιμνοθάλασσα του Ωρωπού.

·       Ακολουθεί σεμινάριο για τα παρυδάτια και εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα Υγροτόπων στην Αίθουσα του Σαπανίδειου Πνευματικού Κέντρου στο λιμάνι της Σκάλας Ωρωπού.

Πληροφορίες:

Γραφείο της Ορνιθολογικής στο Πάρκο «Α. Τρίτσης»

Τηλ.: 210 2316977 και 6974510976, Σπύρος Ψύχας



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου