Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Παράταση παραστάσεων|”Play it again, Sam” του Woody Allen |Έως 18/4 στο Faust

 


Η θερμή υποδοχή του κοινού έφερε τα sold out και αυτά με τη σειρά τους την παράταση για τη σπιντάτη πολυβραβευμένη κωμωδία του Woody Allen που σαρώνει τη σκηνή του Faust.

Ο αδέξιος Άλλαν Φέλιξ, η πρώην του Νάνσυ, ο καλύτερός του φίλος Ντικ, η γυναίκα του Λίντα, 7 ατυχέστατες γυναίκες και ο.... Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ σάς περιμένουν να αναφωνήσετε κι εσείς στον πιανίστα, “Play it again, Sam”!

Παράταση παραστάσεων
“Play it again, Sam”
Του Woody Allen
(πρώην «Ωραίος & Σέξι»)

Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 20:00 έως 18 Απριλίου

Σκηνοθεσία & Μετάφραση: Γιώργος Ζαχαράκης
Σκηνικά/ Κοστούμια: Χρύσα Δαπόντε

Προπώληση: https://t.ly/pDuAu
Γνωρίστε τους χαρακτήρες εδώ: https://t.ly/UEWbZ

Λίγα λόγια…

…για την υπόθεση

Nέα Υόρκη 1969. Ο νευρωτικός, παράξενος και αδέξιος κριτικός κινηματογράφου Άλλαν Φέλιξ, προσπαθώντας να ξεπεράσει το πρόσφατο διαζύγιό του, βρίσκει καταφύγιο στην Καζαμπλάνκα. Φαντασιώνεται τον Χάμφρει Μπόγκαρτ να ζωντανεύει μέσα από το πόστερ της αγαπημένης του ταινίας και να τον συμβουλεύει.

Βοήθεια τού προσφέρει και το φιλικό του ζευγάρι, ο Ντικ και η Λίντα, οι οποίοι του κανονίζουν μια σειρά ραντεβού με διάφορες γυναίκες, τα οποία καταλήγουν σε φιάσκο λόγω του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του. Οι απανωτές αποτυχημένες προσπάθειες κάνουν τον Άλλαν να φαντασιώνεται διάφορα ερωτικά σενάρια, ακόμα και με τη γυναίκα του καλύτερού του φίλου…

…για την ιστορία του έργου

Λίγοι ίσως θυμούνται πως ο Woody Allen, εκτός από σκηνοθέτης και σεναριογράφος, έχει υπάρξει και επιτυχημένος θεατρικός συγγραφέας. Το “Play it Again Sam”, το δεύτερο θεατρικό του έργο, ανέβηκε στο Broadway με πρωταγωνιστή τον ίδιο στον ρόλο του Άλλαν και την Diane Keaton σ’ αυτόν της Λίντα. Έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία (453 παραστάσεις και 3 βραβεία TONY) του θεατρικού έργου που τον καθιέρωσε ως κωμική, νευρωτική περσόνα, ο Woody Allen το διασκεύασε για τη μεγάλη οθόνη με σκηνοθέτη τον Herbert Ross. Στην Ελλάδα η ταινία προβάλλεται με τον τίτλο «Ωραίος και Σέξι».

Σκηνοθετικό σημείωμα

Όταν πρωτοδιάβασα το “Play it again, Sam”, 12 χρόνια πριν, ταυτίστηκα με τον Άλλαν Φέλιξ. Όπως εγώ – τότε στα 30 μου – έτσι κι ο Άλλαν, προσπαθώντας να διαχειριστεί την ανασφάλεια και την μοναξιά του, φαντάζεται διάφορα σενάρια για το πώς θα μπορούσε να «σκηνοθετήσει» την ερωτική του ζωή, επηρεασμένος από τις αγαπημένες του κλασικές ταινίες. Ο ψυχαναλυτικός αλλά ταυτόχρονα ανάλαφρος τρόπος του Woody Allen να διεισδύει στον ψυχισμό των ηρώων και να ασχολείται με βασικά θέματα συνύπαρξης και ανθρώπινων σχέσεων σε συνδυασμό, με το ευφυές και ευρηματικό χιούμορ του, είναι κάτι που με γοητεύει μέχρι και σήμερα.
Βασικός στόχος, τόσο της σκηνοθεσίας όσο και της μετάφρασης ήταν να διατηρηθεί ο γρήγορος ρυθμός του κειμένου, το ύφος της εποχής (1969) αλλά και να αποδοθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να παραμένει έντονα κωμικό για το ελληνικό κοινό.

Γιώργος Ζαχαράκης

Ταυτότητα παράστασης

Play it Again, Sam
του Woody Allen
(πρώην «Ωραίος & Σέξι»)

Σκηνοθεσία / Μετάφραση: Γιώργος Ζαχαράκης
Επιμέλεια Μετάφρασης: Μαρία Παπαγιάννη
Σκηνικά - κοστούμια: Χρύσα Δαπόντε

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Νικόλας Βασιλειάδης (Ντικ), Θάνος Δεσποτόπουλος (Μπόγκαρτ), Νόνη Ζαννή (Νάνσυ), Λίνα Καλπαζίδου (7 γυναίκες), Σοφία Κικιλίντζια (Λίντα), Παναγιώτης Λέκκας (Άλλαν)

Φιλική συμμετοχή: Άρης Δημοκίδης

Φωτισμοί: Αλέξης Πηλός
Κομμώσεις: Ρένος Πολίτης
Μακιγιάζ: Βαγγέλης Θώδος
Φωτογραφίες Promotion: Γιάννης Μπαριτάκης
Φωτογραφίες Παράστασης: Ιωάννης Ξανθάκης
Εικονογράφηση: Σταύρος Δάμος
Γραφίστρια: Λίλα Καραμανωλάκη
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Δαούτη, Αρετή Λεπίδα.
Διεύθυνση Παραγωγής: Καλλιόπη Παναγιωτίδου
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

Marketing / Social Media: Μαρία Βασιλάκη
Οργάνωση παραγωγής: SUGAR STAGE AMKE / FAUST Bar – Theatre

Πού: FAUST Bar-Theatre-Arts, Καλαμιώτου 11, Τ.Κ: 150 60, Αθήνα, τηλ.: 210 3234095
Πότε: Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 20:00 μέχρι και 18 Απριλίου
Τιμές εισιτηρίων: 17 € (γενική είσοδος), 14 € (φοιτητικό, ανέργων)
Προπώληση: MORE.COM
Διάρκεια: 85’ (χωρίς διάλειμμα)

Διαβάστε τις κριτικές του κοινού ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου