Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Χάρη Σαραφίδη, ΑΔΙΑΒΑΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

 

Δύο Δύο παράλληλες ιστορίες που συνδέονται η μία με την άλλη.

Η πρώτη ιστορία στο σήμερα: ένα νεαρό ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη. Ζουν σε μια παλιά μονοκατοικία και αναλώνουν τη ζωή τουςστα γυμναστήρια, σε δουλειές του ποδαριού,στις παρέες με φίλους. Συμμετέχουν ενεργά σε κοινωνικούς αγώνες και μοιράζονται εσωτερικούς προβληματισμούς και απραγματοποίητα όνειρα.

Η δεύτερη ιστορίαδιαδραματίζεται στην Κεντρική Ευρώπη τον 15ο αιώνα. Η πορεία του περιηγητή Τζιοβάνι από τον πατρικό του πύργο στην Βενετία ως το χανσεατικό Αμβούργο και τα κοινόβια του Άμστερνταμ  καταλήγει στις πρώτες αυτόνομες αγροτικές κοινότητες των Άλπεων.

            Το βιβλίο είναι ένα μυθιστόρημα,μια μυθοπλασία με αρκετά ιστορικά στοιχεία που αφορούν τον 15ο αιώνα στην Ευρώπη και την κοινωνικό-πολιτική κατάσταση της εποχής,τότε που η φεουδαρχία φθίνει και οκατατρεγμένος αγροτικός πληθυσμός της υπαίθρου αλλά και οι εξαθλιωμένοι εργάτες των πόλεων προσπαθούν να επιβιώσουν.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας Χάρης Σαραφίδης, γεννημένος και μεγαλωμένος στις πόλεις της Δράμας και της Αθήνας, ζει εδώ και 33 χρόνια στα ορεινά του Πλωμαρίου Λέσβου σε ένα αγρόκτημα, όπου ασχολείται με τις ελιές, τα αμπέλια και τα μαστορέματα. 

            Τα «Αδιάβαστα βιβλία» είναι το πρώτο του βιβλίο, με αρκετές αυτοβιογραφικές αναφορές, τη δική του μετάβαση από «παιδί της πόλης» σε  λάτρη της υπαίθρου.

 Χάρη Σαραφίδη

ΑΔΙΑΒΑΣΤΑΒΙΒΛΙΑ

Επιμέλεια: Όλγα Καούκη

ΑΥΤΟΕΚΔΟΣΗ 

 

Σύνολο σελίδων 216

Τιμή : 12 ευρώ + φ.π.α.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου