Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Βασίλης Καψαμπέλης: Ο σχιζοφρενής και το αντικείμενό του

 

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται θεραπείες σχιζοφρενών ασθενών, που διαρκούν συχνά δεκαετίες μέχρι το άτομο να κατορθώσει βαθμιαία να αποκαταστήσει έναν βιώσιμο τρόπο ύπαρξης. Σκοπός του είναι να παρουσιάσει με ψυχαναλυτικούς όρους την εν γένει θεραπευτική της σχιζοφρένειας ψυχιατρική, ψυχοθεραπευτική και ιδρυματική χωρίς να επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ψυχαναλυτική της αγωγή.

 

Οι ποικίλοι τρόποι αντιμετώπισης της σχιζοφρένειας, όπως παρουσιάζονται στον παρόντα τόμο, είναι αλληλένδετοι. Συγκλίνουν προς μια συγκεκριμένη αντίληψη για το αντικείμενο στην ψυχική ζωή, αντίληψη που μπορεί να θέσει με άλλους όρους τις σχέσεις εγώ και υποκειμένου και να εμπλουτίσει την ιδέα που έχει σχηματίσει η ψυχανάλυση για το αντικείμενο.
 
Ο Βασίλης Καψαμπέλης γεννήθηκε στην Κύπρο το 1955. Σπούδασε ιατρική στην Αθήνα και ψυχιατρική στο Παρίσι, όπου ζει από το 1980.
Είναι ψυχαναλυτής, μέλος της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας Παρισίων, διευθυντής του Κέντρου Ψυχανάλυσης της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας του 13ου διαμερίσματος Παρισιού και της Revue française de Psychanalyse. Οι εργασίες του αφορούν κυρίως τις ψυχωτικές και  τις οριακές παθολογίες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου