Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Η Τεχνητή Νοημοσύνη συναντά το STEM μέσα από το πρόγραμμα Ανάπτυξης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Generation Next

 

gn4

Από φίλτρα στο Instagram και αυτόνομα οχήματα, μέχρι εκπαιδευτικά διαδραστικά παιχνίδια, η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) έχει πάψει να αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας και έχει αποκτήσει ουσιαστική θέση στην καθημερινότητά μας, διαμορφώνοντας τον σύγχρονο κόσμο. Όπως όλες οι νέες τεχνολογίες, με γνώση και συνετή χρήση, το ΑΙ μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο και να διευρύνει τα όρια της ανθρώπινης φύσης.

Και επειδή νέες τεχνολογίες και Generation Next πάνε μαζί, δε θα μπορούσε να λείπει μια τέτοια ενότητα από το πολυδιάστατο αυτό πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων του Ιδρύματος Vodafone.

Η μάθηση γίνεται παιχνίδι
Μέσα από τη νέα εκπαιδευτική ενότητα Learn, το STEM συναντά το ΑΙ προσφέροντας δημιουργικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις, ενισχύοντας την εκπαιδευτική κοινότητα με πλούσιο υλικό, ιδανικό για εξατομικευμένη μάθηση. 11 εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί οδηγοί, videos, κατασκευές και εργαλεία, δυνατότητες και εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης παρέχονται με ελεύθερη πρόσβαση μέσω της πλατφόρμας Generation Next με στόχο να μετατρέψουν την εκπαιδευτική διαδικασία σε διαδραστικό παιχνίδι και να αναβαθμίσουν την ποιότητα εκπαίδευσης.

AI, ισχυρό εργαλείο στα χέρια του εκπαιδευτικού
Ο κόσμος του ΑΙ μπορεί να γίνει ακόμα πιο συναρπαστικός αν συνδυαστεί με τεχνολογικά εργαλεία όπως το App Development και το Visual Coding! Εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με εργαλεία STEM, να αναπτύξουν νέες ψηφιακές δεξιότητες και διδακτικές μεθόδους και να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το εκπαιδευτικό υλικό που προσφέρεται μέσα από την πλατφόρμα, παρακολουθώντας τα δωρεάν Online Classrooms του Generation Next
.
Τα Online Classrooms της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προσφέρονται σε βιντεοσκοπημένα video ενώ τα Online Classrooms της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιούνται live σε 2 τμήματα (Basic και Advanced) και παραμένουν διαθέσιμα στην πλατφόρμα ακόμη και μετά τη λήξη τους, ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να τα παρακολουθήσουν στον δικό τους χρόνο. Με την επιτυχή συμπλήρωση των τεστ αξιολόγησης που διατίθενται μετά από κάθε μάθημα,
παρέχεται Πιστοποίηση Generation Next με την υπογραφή του Ιδρύματος Vodafone, του εκπαιδευτικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού SciCo και των εκπαιδευτηρίων «Ελληνογερμανική Αγωγή».

Πέρα από τις πολύτιμες γνώσεις, συνολικά 110 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν δωρεάν εξοπλισμό Micro:bit και Arduino αντίστοιχα, προκειμένου να δημιουργήσουν, να πειραματιστούν και να αξιοποιήσουν τις δεξιότητες που απέκτησαν μέσα από το ταξίδι τους στον κόσμο του STEM.
Δεν υπάρχει όριο στη γνώση! Σε μια εποχή που συνεχώς μεταβάλλεται οφείλουμε να εξελισσόμαστε, να προσαρμοζόμαστε και να παρέχουμε τα ερεθίσματα που θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον για όλες και όλους, ξεκινώντας πάντα από την εκπαίδευση.

Το Generation Next είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων, το οποίο ενδυναμώνει εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες μέσω της STEM εκπαίδευσης. Όλες οι δράσεις του παρέχονται δωρεάν και έχουν λάβει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το 2017, από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία, με την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής και την υποστήριξη του Ιδρύματος Vodafone.

 


 


 


 

Βάσω Σωτηρίου - We Will
Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία
Διευθύνουσα Σύμβουλος
Τηλ: +30 211 400 5461
Κιν.:. +30 6936 159 835
www.vassosotiriou.gr
Email: vassosotiriou@wewill.gr
Facebook: Vasso Sotiriou

Νάντια Γιαννούλη
Προβολή & Επικοινωνία
Βάσω Σωτηρίου – We will
Τηλ: +30 211 400 5461
Κιν: +30 6932 525 126
www.vassosotiriou.gr
Email: nadiagiannouli@wewill.gr
Facebook: nadia.giannouli

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου