Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

 



 

11.04.2024

 

 

«Ατμοσφαιρική ρύπανση από τα πλοία: Περιοχή ελέγχου εκπομπών αζώτου στη Μεσόγειο για καθαρότερο αέρα»

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 και ώρα 13:00

Αίθουσα 3ου ορόφου κτηρίου ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα) 

Με αφορμή μετρήσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση από τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 (ώρα έναρξης 13:00), με θέμα «Ατμοσφαιρική ρύπανση από τα πλοία: Περιοχή ελέγχου εκπομπών αζώτου στη Μεσόγειο για καθαρότερο αέρα».

Στη Συνέντευξη Τύπου θα συμμετέχουν ως ομιλητές ο Βασίλειος Παπαδόπουλος από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, οι υπεύθυνοι Πολιτικής Μεταφορών της περιβαλλοντικής οργάνωσης NABU Γερμανίας, καθώς και εμπειρογνώμονες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. 

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα μετρήσεων και τα ευρήματα για τα οξείδια του αζώτου (NOx) στον Πειραιά.

Η καθιέρωση Περιοχών Ελέγχου Εκπομπών για το θείο (SECA) και για το άζωτο (NECA) στη Βόρεια Ευρώπη επέφερε σημαντικές βελτιώσεις στην ποιότητα του αέρα. Ωστόσο, η Μεσόγειος παραμένει υποβαθμισμένη, παρά το γεγονός ότι αποτελεί κόμβο για μεγάλες παγκόσμιες ναυτιλιακές γραμμές. Η απόφαση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού το 2022, να καθιερώσει περιοχές «SECA» αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο ο έλεγχος των οξειδίων του αζώτου (NOx) είναι επίσης απαραίτητος για την προστασία της υγείας των ανθρώπων και τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε όλη τη Μεσόγειο.

Η δημιουργία περιοχής «NECA» θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στα λιμάνια και τις παράκτιες περιοχές, καθώς και στον περιορισμό των επιπτώσεων στα οικοσυστήματα, την υγεία και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Το μέτρο θα ωφελήσει ιδιαίτερα πολλές παράκτιες περιοχές της χώρας μας και ειδικά την περιοχή γύρω από το λιμάνι του Πειραιά όπου, σύμφωνα με μετρήσεις που διενεργήθηκαν το 2023 με πρωτοβουλία μιας πολυεθνικής Συμμαχίας οργανώσεων, μέλος της οποίας είναι και η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ, η ποιότητα του αέρα είναι από τις χειρότερες στη Μεσόγειο, όσον αφορά τα οξείδια του αζώτου (NOx).

 

AGENDA
 

Το δίκτυο MedECA

Βασίλειος Παπαδόπουλος, Νομικός Σύμβουλος, Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία

Περιοχές ελέγχου εκπομπών: Καθαρός αέρας για τη Μεσόγειο

Dr. Axel Friedrich, Lukas Leppert & Christian Kopp, Υπεύθυνοι Πολιτικής Μεταφορών, NABU Γερμανίας

Τα επόμενα βήματα για καθαρότερη ναυτιλία στον Πειραιά και σε άλλες πόλεις-λιμάνια της Μεσογείου

Kaare Press-Kristensen, Ανώτερος σύμβουλος, Έργο LIFE4MECA, Green Global Future


 

>> Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του 3ου ορόφου του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα) για συντάκτες και δημοσιογράφους.<<

 

 



Σημειώσεις για τους συντάκτες:

Θα θέλαμε να προσκαλέσουμε όλους τους συντάκτες να συμμετέχουν στη Συνέντευξη Τύπου, συμβάλλοντας σε μια εξαιρετικά σημαντική και ωφέλιμη δημόσια συζήτηση γύρω από αυτό το κρίσιμο θέμα για την υγεία των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πότε: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024
Ώρα έναρξης: 13:00 
Πού: Ακαδημίας 20, Αθήνα (3ος όροφος)



Περισσότερες πληροφορίες:
Μαρία Παπαθανασίου, συνεργάτης Τμήματος Επικοινωνίας της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας | τηλ. 210 8227937 & 210 8227937, εσωτ. 111 | Κιν. 6955 945 007| mpapathanasiou[@]ornithologiki.gr
 

 






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου