Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

ΒΥΡΩΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

Ενεργοί πολίτες της πόλης του Βύρωνα αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία αντιπολεμικής κινητοποίησης την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, με αφετηρία το μνημείο Ηρώων στη Χρυσοστόμου Σμύρνης, ώρα 11.00 το πρωί και κατάληξη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ταπητουργείο) στις 12.00 το μεσημέρι, όπου θα γίνει εκδήλωση με ομιλίες, ποιητικά και μουσικά μηνύματα.

Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι μπροστά στο νέο λουτρό αίματος στην ιστορική Παλαιστίνη, με κύρια θύματα αμάχους γυναίκες και παιδιά.

Δεν νοείται συμβιβασμός με την ιδέα ότι η λύση στα διεθνή προβλήματα σαν το Παλαιστινιακό, πρόβλημα-κλειδί για ειρήνη στην Μ. Ανατολή, είναι ο πόλεμος και η βία, κόντρα στις αποφάσεις του ΟΗΕ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλων διεθνών οργανισμών.

Δεν αποδεχόμαστε ότι το δικαίωμα αυτοάμυνας ισχύει μόνο για το Ισραήλ ούτε ότι ισχύει το δικαίωμα αντίστασης στην κατοχή, όπως ασκείται από την ισλαμική Χαμάς, που αρνείται το δικαίωμα ύπαρξης του κράτους του Ισραήλ.

Εξεγείρεται η συνείδησή μας όταν βομβαρδίζεται νοσοκομείο στη Γάζα και κρατούνται όμηροι αθώοι πολίτες του Ισραήλ που οι ζωές τους γίνονται αντικείμενο διαπραγμάτευσης, ενώ η μόνη διαπραγμάτευση που απαιτείται, είναι η πολιτική για την επίλυση του Παλαιστινιακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Αίτημά μας είναι   ΟΧΙ στον πόλεμο – Ειρήνη με δικαιοσύνη, δύο λαοί δύο κράτη, αποκλιμάκωση τώρα και επιστροφή τώρα στο τραπέζι του διαλόγου στο πνεύμα των συμφωνιών του Όσλο πριν τριάντα χρόνια, ανάμεσα στον ηγέτη της PLO Γιασέρ Αραφάτ και τον ισραηλινό πρωθυπουργό Γιτζάκ Ράμπιν, με πυρήνα την αμοιβαία αναγνώριση.

Η επίσημη Ελλάδα έχει κάθε λόγο να μην εμπλακεί στον πόλεμο και να υπερασπιστεί το διεθνές δίκαιο, το οποίο επικαλούμαστε για την Κύπρο και το Αιγαίο.

 

Βύρωνας, 18 Οκτωβρίου 2023

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Ανδριτσόπουλος Γιώργος, εκπαιδευτικός, ταμίας Συνδέσμου Μπάιρον

Βασιλοπούλου Ελένη, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής

Γεωργακόπουλος Δήμος, πρώην δήμαρχος Αλιφείρας Ηλείας  

Δρόσος Θεοφάνης, γιατρός, πρώην πρόεδρος Αθηναϊκού

Ζαβιτσάνου Γεωργία, ελεύθερη επαγγελματίας

Καππάτος Ορέστης, δημοτικός σύμβουλος Βύρωνα

Κλωνάρη Λεμονιά, εκπαιδευτικός, αντιδήμαρχος Βύρωνα

Λιούσης Νίκος, οικονομολόγος-διεθνολόγος πρώην εμπειρογνώμων ΥΠΕΞ

Μελαχροινίδης Θοδωρής, δημόσιος υπάλληλος

Παλάσσαρος Στέλιος, πρόεδρος Συλλόγου Κρητών Βύρωνα-Καισαριανής

Παπαγεωργίου Ρένα, πρώην αντιδήμαρχος Βύρωνα

Παπαγιάννης Δημήτρης, ηθοποιός, πρόεδρος Καλλιτεχνικού Οργανισμού «Ιάκωβος Καμπανέλλης»

Σαχίν Ταλουκντέρ, μέλος της κοινότητας Μπαγκλαντές στην Ελλάδα

Τριγάζης Πάνος, δημοτικός σύμβουλος Βύρωνα σύμβουλος Διεθνούς Γραφείου Ειρήνης (ΙΡΒ)

Φερεντίνος Γιώργος, συγγραφέας-ζωγράφος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου