Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Απονεμήθηκαν τα Βραβεία του 2ου Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού «Το κλίμα αλλάζει… αλλάζω ζωή!»


 

27 Ιουνίου 2023

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 και ώρα 17:30 η διαδικτυακή εκδήλωση απονομής των βραβείων του 2ου Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού «Το κλίμα αλλάζει… αλλάζω ζωή!» ο οποίος εντάσσεται στις εκπαιδευτικές δράσεις του ολοκληρωμένου Έργου «LIFE-IP AdaptIn GR - Boosting the implementation of adaptation policy across Greece» (LIFE17 IPC/GR/000006).

 

Το Έργο LIFE-IP AdaptIn GR συντονίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Πράσινο Ταμείο. Υπεύθυνος φορέας διοργάνωσης του Διαγωνισμού «Το κλίμα αλλάζει… αλλάζω ζωή!» είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ).

 

Στόχος του Διαγωνισμού είναι η περαιτέρω ενεργοποίηση των σχολικών μονάδων της χώρας αναφορικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της προσαρμογής σε αυτή, μέσω της δημιουργίας και υποβολής πρωτότυπων μαθητικών έργων.

 

Στο πλαίσιο αυτό περισσότεροι από 800 μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα εκφράζοντας δημιουργικά τις ανησυχίες τους σχετικά με την κλιματική αλλαγή καθώς και τις ιδέες και τις προτάσεις τους για την προσαρμογή σε αυτή. Η τέχνη του κολλάζ, το επιτραπέζιο και το ηλεκτρονικό παιχνίδι και το βίντεο ήταν οι βασικοί τρόποι καλλιτεχνικής έκφρασης των παιδιών και των εφήβων.

 

Η Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού με ικανοποίηση διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο των 123 μαθητικών έργων, ατομικών ή ομαδικών, τα οποία προσεγγίζουν το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής με σφαιρικό τρόπο και χαρακτηρίζονται από υψηλή αισθητική και άρτιο αποτέλεσμα, και ανακοινώνει τα βραβεία του 2ου Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού «Το κλίμα αλλάζει… αλλάζω ζωή!»:

 

Κολλάζ

Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Καραΐσκου Σταυρούλα 

1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας   

Γυμνάσιο Ελευθερίου - Κορδελιού

3ο Γενικό Λύκειο Βέροιας    

 

Επιτραπέζια Παιχνίδια:

Δημοτικό Σχολείο - Εκπαιδευτήρια Γείτονα 

5ο Γυμνάσιο Ξάνθης                 

 

Ηλεκτρονικά Παιχνίδια

Πειραματικό  Λύκειο Πατρών

 

Βίντεο

7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης-Αττικής 

Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

 

Επισημαίνεται ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης συγκροτήθηκε από συνεργάτες του Έργου LIFE - IP AdaptInGR, μέλη του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΕΛΛΕΤ και εκπροσώπους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Στη διάρκεια της τελετής απονομής απηύθυναν χαιρετισμό: ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), Πέτρος Βαρελίδης, η Διευθύντρια της Δ/νσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ), Σταυρούλα - Μόνικα Καραμαλάκου - Λάππα, και ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Έργου για την ΕΛΛΕΤ και μέλος ΔΣ ΕΛΛΕΤ, Ανδρέας Ζομπανάκης.

 

Δείτε το βίντεο της τελετής απονομής καθώς και τα βραβευμένα έργα του Διαγωνισμού στο κανάλι της ΕΛΛΕΤ στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=iM1aNuQ14hg

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού:

κα Κ. Στεμπίλη - Τηλ: 210 - 32 25 245 & 210 - 32 26 693 / E-mail: sepi@ellinikietairia.gr / www.ellet.gr

 

Κατερίνα Στεμπίλη 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Τριπόδων 28
105 58 Αθήνα
 
Τηλ: 210 3225245, εσωτ. 2
Fax: 210 3225240    

Email: sepi@ellinikietairia.gr    

www.ellet.gr               

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου