Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Απάντηση στον ΣΚΑΪ TV: Η αλήθεια για τα τρία (3) ιστορικά αεροσκάφη


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Πάροδος Λεωφ.Βουλιαγμένης 602Α
16452 – Αργυρούπολη
Πληροφορίες:Βασίλης Τσατσαράγκος
Τηλέφωνο: 6944363214
Web-site: www.polkeoa.gr


Ελληνικό, 21 Αυγούστου 2019









Με αφορμή το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ (20.8.19) και το ρεπορτάζ σχετικά με τα τρία (3) ιστορικά αεροσκάφη και την τυχόν παρεμπόδιση της επένδυσης, επανερχόμαστε και τονίζουμε:



Πρώτο: Τα τρία (3) ιστορικά αεροσκάφη που χαρακτηρίστηκαν ως νεώτερα ΚΙΝΗΤΑ μνημεία από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων πρόσφατα, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ που χωροθετήθηκε στο Ελληνικό (Προεδρικό Διάταγμα 01.03.2018).



Δεύτερο: Τα τρία (3) ιστορικά αεροσκάφη, αλλά και άλλα που βρίσκονται στον χώρο, είναι ΚΙΝΗΤΑ. Υπενθυμίζουμε πως το ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α., ο φορέας που προώθησε τη σχετική διαδικασία

Α. Ιστορικότητα του χώρου

Β. Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας

Γ. Χαρακτηρισμό των τριών (3) ιστορικών αεροσκαφών

έχει συγκεντρώσει πάνω από 23.000 ιστορικά αντικείμενα και εννέα (9) αεροσκάφη που διατρέχουν την 88χρονη ιστορία των εμπορικών αερομεταφορών στη χώρα μας.



Τρίτο: Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν διαθέτει ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, παρά την παρουσία της χώρας μας επί 88 χρόνια στον χώρο των εμπορικών αερομεταφορών.





Τέταρτο: Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α. έχει ενημερώσει σχετικά την LAMDADEVELOPMENT (επενδυτή) και συνεργάζεται άψογα – υπεύθυνα, χωρίς προσκόμματα και εμπόδια σχετικά με την επένδυση.  Δηλαδή, επουδενί ο χαρακτηρισμός ως νεώτερα κινητά μνημεία των τριών (3) ιστορικών αεροσκαφών δεν επηρεάζει αρνητικά, παρά μόνο θετικά,  τον σχεδιασμό του επενδυτή.

Επιπροσθέτως, όπως έχουμε τονίσει εγγράφως προς τον επενδυτή, η μετακίνηση των παραπάνω αεροσκαφών θα γίνει με δαπάνες του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α.).



Πέμπτο:Είναι η πολλοστή φορά που, μέσα από το ραδιόφωνο, αλλά και την τηλεόραση του ΣΚΑΪγίνεται σχετική αναφορά χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στο ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α., όχι μόνο να αντικρούσει τις σχετικές αρνητικές αναφορές (παρά τις τηλεφωνικές οχλήσεις – αίτημα για παρέμβαση), αλλά και να ενημερώσει υπεύθυνα τους δημοσιογράφους αφενός και αφετέρου τους πολίτες – ακροατές του ΣΚΑΪ για την αλήθεια σχετικά με το ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, καθώς και τα ιστορικά αεροσκάφη της Ολυμπιακής Αεροπορίας που θα αποτελούν εκθέματα αυτού.



Έκτο: Το ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α., στις 6 Απριλίου 2011, εγκαινίασε στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού, το ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ με περίπου 14.000 εκθέματα και τρία (3) αεροσκάφη Το ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, λόγω της επένδυσης και της ανάγκης να απελευθερωθούν οι χώροι προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταβίβασης των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ στην LAMDADEVELOPMENT ανέστειλε τη λειτουργία του, απομάκρυνε και φύλαξε με αποκλειστικά δική του ευθύνη και δαπάνη τα 23.000 πλέον εκθέματα και παρέδωσε τον χώρο αρμοδίως.



Έβδομο:Το αίτημα του ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α. για την αναγκαιότητα δημιουργίας ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ στο Ελληνικό στήριξαν εμπράκτως το σύνολο των πολιτικών οργανισμών της χώρας μας. 



Όγδοο:Τέλος, καλούμε το σύνολο των Μ.Μ.Ε. όπως προβάλλουν το σχετικό μας αγώνα για τη δημιουργία ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ στο Ελληνικό, γεγονός που περιλαμβάνεται στο Προεδρικό Διάταγμα από 01.03.2018, αναδεικνύει την ιστορικότητα του χώρου, συμβάλλει θετικά στην επένδυση αλλά και στη διεύρυνση των επισκεπτών λόγω της μεγάλη ζήτησης για ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ και υπενθυμίζουμε πως δεν νοείται  ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ χωρίς αεροσκάφη.



Η δημιουργία ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ στο Ελληνικό

είναι κορυφαία πράξη πολιτισμού



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου