Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ο Γάλλος Κηποτέχνης Louis Benech στο Τατόι


Από Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου:
Με την  χορηγία της αεροπορικής εταιρείας Aegean Airlines έφτασε στην Αθήνα, καλεσμένος του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου ο διάσημος Γάλλος κηποτέχνης κ. Louis Benech. Στόχος του Συλλόγου είναι να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, η μελέτη αποκατάστασης του Ανακτορικού Κήπου Τατοΐου και η ανάδειξή του ως ενός από τους ωραιότερους Μεσογειακούς Κήπους της Αττικής. Όπως είναι γνωστό αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων Αττικής του Υπουργείου Πολιτισμού η προμελέτη για την μετατροπή του Ανακτόρου Τατοΐου σε Ιστορικό Μουσείο. Ο Ανακτορικός Κήπος στο Τατόι είναι στενά συνδεδεμένος με το ίδιο το κτίριο του Ανακτόρου, αισθητικά και αρχιτεκτονικά.
 Παρουσία του Ιστορικού του Τατοΐου κ. Κώστα Σταματόπουλου και του συνεργάτη του κ. Benech στην Ελλάδα, αρχιτέκτονα τοπίου κ. Θωμά Δοξιάδη, επισκεφθήκαμε το Τατόι την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου για να μελετήσουμε διεξοδικά τον χώρο καθώς και τον φυτικό πλούτο του Κήπου. Σύντομα, ο κ. Benech θα έρθει σε επαφή μαζί μας με τα πρώτα σχέδια μιας προμελέτης αποκατάστασης. Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου ευχαριστεί θερμά την Aegean Airlines και  όσους συνέβαλαν στη φιλοξενία του κ. Benech στην χώρα μας.
Λίγα λόγια για τον Louis Benech:
Ο Louis Benech έχει εργαστεί σε πολλούς φημισμένους και ιστορικούς κήπους, όπως οι κήποι των Ηλυσίων Πεδίων και της Quai d’ Orsay (και οι δύο στο Παρίσι ), οι κήποι του Courson (νοτιοανατολικά του Παρισιού ), το περίπτερο με τα τριαντάφυλλα στο Pavlovsk (Αγία Πετρούπολη ), οι κήποι του Αχιλλείου Ανακτόρου (Κέρκυρα ), η κεντρική πλατεία των Εθνικών Αρχείων στο Παρίσι. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στο πάρκο του Chaumont-sur-Loire ενώ καταρτίζει μία διάγνωση σχετικά με τον πύργο Château de Maisons-Laffitte. Ο  Benech έχει σχεδιάσει περισσότερους από 300 δημόσιους και ιδιωτικούς κήπους σε όλο τον κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου