Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Kύριοι της Benetton: Όχι μόνο «φιγούρα», αλλά και χειροπιαστή φιλανθρωπία


Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια τη Benetton να διαφημίζεται  χρησιμοποιώντας φωτογραφίες θανατοποινιτών…Τότε νόμιζα ότι αυτό, εκτός από θέαμα φιλανθρωπίας, ήταν και μια βαθύτερη έκκληση προς τη διεθνή κοινή γνώμη για την κατάργηση της θανατικής ποινής….
Τώρα η Ιταλική εταιρεία με τις σικάτες δημιουργίες της βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη υπόθεση αποζημίωσης, για την οποία η ίδια δηλώνει «μη-υπεύθυνη» - not guilty….Θεωρώντας   μάλιστα   ότι «ξόφλησε» με την υπόθεση,  μέσω μιας χορηγίας αγνώστου ποσού .
Η ιστορία έχει προκαλέσει μια διεθνή καμπάνια, που σκοπεύει να κάνει δύσκολη τη ζωή  της Εταιρείας σε επικείμενη  διεθνή έκθεση του Μιλάνου . Να τι λέει το κείμενο της καμπάνιας, που συντονίζει η οργάνωση AVAAZ :



Ένα οκταώροφο εργοστάσιο-κάτεργο στο Μπαγκλαντές κατέρρευσε μέσα σε 90 δευτερόλεπτα. 1.134 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Κάποιοι απ'τους επιζώντες πριόνισαν τα άκρα τους για να απεγκλωβιστούν. Με αφορμή αυτή τη φρίκη, ο ΟΗΕ ξεκίνησε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αποζημιώσεων και εταιρικής ευθηνής - και μάλιστα λειτουργεί μια χαρά. Αλλά οι επιζώντες χρειάζονται τη βοήθειά μας για να κάνουμε μια συνένοχη εταιρεία να πληρώσει το μερίδιό της.  

Ο Ιταλικός κολοσσός ρούχων Benetton, ο οποίος παρήγαγε τα ρούχα του στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, αρνείται να καταβάλει αποζημιώσεις στα θύματα. Είναι η μόνη μεγάλη, διεθνής μάρκα με αδιαμφισβήτητες σχέσεις με το συγκεκριμένο εργοστάσιο, η οποία δεν έχει συνεισφέρει.
Η  Benetton προετοιμάζεται για την εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο. Είναι το πιο σημαντικό γεγονός της χρονιάς για την Ιταλική μόδα - και η ευκαιρία μας να δημιουργήσουμε ένα τεράστιο σκάνδαλο. Κάνε κλικ για να απαιτήσουμε απ΄τη Benetton να πληρώσει τις αποζημιώσεις τώρα. Όταν συγκεντρώσουμε 1 εκατομμύριο υπογραφές, θα δημιουργήσουμε ένα δικό μας φαντασμαγορικό show στην εβδομάδα μόδας, που θα τους μείνει αξέχαστο. Υπόγραψε τώρα:

https://secure.avaaz.org/el/benetton_pay_up_loc/?bGNArfb&v=53178


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου