Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΣΧΙΖΑΚΗ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 9μμ
Ο Ορίζοντας Γεγονότων, με χαρά φιλοξενεί  τον Κωστή Σχιζάκη, στο χώρο του, Κεραμεικού 88
Ο δημιουργός του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου και όχι μόνο, θα μας δείξει ένα κόσμο μέσα απ' τη δική του ματιά σε μια φιλική συζήτηση. Πιστεύουμε να’ μαστε καλοί οικοδεσπότες όπως και κείνος όταν φιλοξένησε την ομαδική έκθεση του Ορίζοντα Γεγονότων «Αόρατα Νησιά» τον Νοέμβριο του ΄14 στο Ηράκλειο, πάντα με τη δική σας βοήθεια.
Μια επιτυχημένη παρουσίαση, με την φροντίδα του ζεύγους Ειρήνης και Κωστή Σχιζάκη, οι οποίοι πρότειναν και Κρήτες καλλιτέχνες να συμμετέχουν στην έκθεση μεγαλώνοντας την ομάδα μας και δημιουργώντας τη ζεστή ατμόσφαιρα του χώρου του Μουσείου. Αυτή με τη σειρά της άνοιξε τον κύκλο της Κρήτης με συνέχεια στο Ρέθυμνο ως τις αρχές της Άνοιξης και μετά στα Χανιά..


Ο Κωστής Σχιζάκης με το όραμά του να δημιουργηθεί δίκτυο τέχνης στην Κρήτη και όχι μόνο, με την προοπτική να ταξιδεύουν στις πόλεις της σημαντικές εκθέσεις, ώστε να γίνονται επισκέψιμες από περισσότερο κόσμο, είναι μια πρωτοπόρα παρουσία στον κόσμο της τέχνης. Αλλά και μια σημαντική συνεισφορά στην αύξηση των πολιτιστικών δρώμενων του νησιού. Μετά την επιτυχημένη επετειακή έκθεση για τα 400 χρόνια από τον Θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου και ενώ ο επίσημος μηχανισμός τέχνης αδρανούσε, το Μουσείο Εικαστικών τεχνών μέτραγε μέσα στο 14, πέντε παρουσιάσεις της έκθεσης σε αντίστοιχους σημαντικούς χώρους, όπως στο Ηράκλειο στην «Πύλη του Παντοκράτορα», στα Χανιά στο νεοκλασικό κτήριο «Τριανόν», στο Ρέθυμνο στη «Φορτέτσα» , στην Αθήνα στον εκθεσιακό χώρο του HUB και στην Πινακοθήκη του Αγίου  Νικολάου.  
 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου