Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Τηλεοπτική σειρά «Downton Abbey»


Μικρό το κακό για τους πρωταγωνιστές  της  τηλεοπτικής σειράς  «Downton Abbey» - που  ξέχασαν σε μια διαφημιστική πόζα ένα μικρό μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού,  τελείως αταίριαστου με την εποχή του 1920, όπου διαδραματίζεται η σειρά.
Εδώ στην ιστορία του θεάματος έχουν γίνει σημεία και τέρατα, χωροχρονικού τύπου : Λόγου χάρη στο έργο «Οι αδελφοί Μαρξ στην άγρια δύση» , όπου ένας από τους αδελφούς λέει στο άλλο να πάρει τον σερίφη τηλέφωνο και να ζητήσει βοήθεια, αλλά ο δεύτερος του απαντά : «Μα δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη το τηλέφωνο » !. Έχω υπόψη μου ένα έργο με υπόθεση αναφερόμενη στην αρχαία εποχή και σε μια μάχη , όπου εμφανίζονται δρεπανηφόρα άρματα να πατάνε δίπλα σε ίχνη ελαστικών ! Δυστυχώς, δεν θυμάμαι τον τίτλο της ταινίας – ούτε καν τον τύπο των ελαστικών …

Το μόνο που  έχει πλάκα στην  υπόθεση του «Downton Abbey», είναι το σάμαλι με το οποίο  κέρασε  το ευρύ κοινό η απολογούμενη (για το μπουκαλάκι) τηλεοπτική κομπανία :
«Αντιδρώντας με χιούμορ και ευαισθησία, οι ηθοποιοί της σειράς φωτογραφήθηκαν με πονηρό ύφος και κρατώντας ένα πλαστικό μπουκάλι νερό, για χάρη της ανθρωπιστικής οργάνωσης WaterAid UK, η οποία προσφέρει καθαρό νερό σε όσους το έχουν ανάγκη.
«Μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν, πρωταγωνιστές και συνεργείο σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν αυτή την προσοχή σε ένα θέμα σχετικά με το νερό που έχει σημασία» ανέφερε σε ανακοίνωσή στην ιστοσελίδα της η οργάνωση WaterAid».
Το σάμαλι  εκεράσθη με τη διαμεσολάβηση του τύπου, η δε  υδροχαρής και αρωγός οργάνωση δεν ανευρέθη με ιδιαίτερη δυσκολία…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου