Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Και γ@μώ την ποδοσφαιρική αφήγηση……

Περιοδικό ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, τεύχος 171,Απρίλιος 2014, αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη, «Περί Θεσσαλονίκης αλλά από μακριά», άρθρο του Βασίλη Τσιαμπούση : «Χαλίκια εκ του έρματος»

…..Κάθομαι στη θέση μου και κυτάζω γύρω. Ευτυχώς τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, κατ’ απαίτηση της Αστυνομίας, τους μάντρωσαν στο τελευταίο βαγόνι, που μάλιστα δεν έχει πρόσβαση στα προηγούμενα. Την ώρα που το τραίνο ξεκινά σκάζουν δυο κροτίδες και ακούγονται υβριστικά συνθήματα κατά του Ολυμπιακού και του Άρη. Έπειτα βυθίζονται όλα στη σιωπή του ταξιδιού. «Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τραίνο….», κι ανοίγω τον φορητό υπολογιστή μου για να δουλέψω….
Η αμαξοστοιχία  φθάνει στην Αθήνα ξημερώματα. Οι νεαροί του ΠΑΟΚ με μάτια πρησμένα απ΄το ξενύχτι και τις ουσίες έχουν κατέβει από το βαγόνι κι αρχίζουν να γεμίζουν τις τσέπες τους με χοντρά χαλίκια εκ του έρματος της γραμμής. Προφανώς θέλουν να τα έχουν πρόχειρα για εκσφενδόνιση κατά την ώρα του αγώνα ή και πρωτύτερα. Ένας σιδηροδρομικός προσπαθεί , με το καλό, να τους συνετίσει: «Ρε παιδιά, μ’ αυτά θα σκοτώσετε καναν άνθρωπο. Και υπάρχει φόβος να γίνει ζημιά και στις γραμμές…»

      Ο αρχηγός των οπαδών προσπαθεί να συμβιβάσει τα πράγματα. Κάποια στιγμή στρέφεται στον σιδηροδρομικό και του λέει με σοβαρότητα :  «Αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ , μάστορα, τα χαλίκια θα τα φέρουμε πίσω και θα τα βάλουμε στη θέση τους. Σου δίνω το λόγο της ΠΑΟΚτσίδικης τιμής μου !»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου