Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΥΔΡΟΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ !





Γενικά εκτιμώ τη λεξιπλασία και τη θεωρώ ως έκφραση ζωτικότητας και γονιμότητας μιας γλώσσας – αν και η συγκεκριμένη περίπτωση (υδροσχιζοφρένεια) μου παρα-φαίνεται παρα-τραβηγμένη….

Πως την σημαίνει ο χρήστης της λέξης , καθηγητής Γεώργιος Κ.Στουρνάρας και συγγραφέας του έργου «Θέματα Υδατικής και Οικολογικής Πολιτικής»;

«Η Υδροσχιζοφρένεια,  πρωτοχρησιμοποιήθηκε σαν όρος για την εμμονή της μελέτης και διαχείρισης  των υπογείων νερών, αγνοώντας τα επιφανειακά και τανάπαλιν»….

Λέει σχετικό  Δελτίο Τύπου :

«Η υδατική πολιτική συμμετέχει στη διαμόρφωση και την εφαρμογή της γενικότερης πολιτικής. Η οικολογική πολιτική, στην πράξη, ταυτίζεται με την υδατική πολιτική, καθώς το νερό είναι το βασικότερο στοιχείο του οικοσυστήματος, η παρουσία του είναι καθοριστική και για τα υπόλοιπα στοιχεία του οικοσυστήματος, ενώ αποτελεί τη γέφυρα μεταξύ αβιοτικού (γεωλογικού) και βιοτικού (βιολογικού)…. η υδατική και οικολογική πολιτική χαρακτηρίζονται σήμερα, παγκοσμίως, από τρεις έννοιες, την Υδροσχιζοφρένεια, την Υδροηγεμονία και την Υδροδιπλωματία......"



Σχετικά :


    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου