Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Εκδήλωση της "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΩΝ" στην ΕΡΤ!




Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, 19:30 μμ, studio C


Συναντηθήκαμε στον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ.
Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε τρόπους και δρόμους συλλογικότητας.
Η τέχνη μας αγαπάει την πράξη. Έτσι προχωρήσαμε. Αρχικά συλλέγοντας και διαθέτοντας ταινίες για το πρόγραμμα, στη συνέχεια κινηματογραφώντας για τις ειδησεογραφικές ανάγκες, ξεκινώντας παράλληλα ντοκιμαντέρ με θέμα ή αφετηρία τον αγώνα της ΕΡΤ, παράγοντας τέλος και εκπομπές για το πρόγραμμά της.

Τέσσερις μήνες αγώνας για ανοιχτή ΕΡΤ, τέσσερις μήνες ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΩΝ. Ο αγώνας των ακατάπαυστα εργαζομένων, των ανυποχώρητα αγωνιζομένων της ΕΡΤ μας εμπνέει, μας συνέχει και τον συνεχίζουμε αδιάκοπα κι εμείς. Δεν νιώθουμε απλά αλληλέγγυοι γιατί, πολύ πιο απλά, ο αγώνας της ΕΡΤ είναι και δικός μας.

Eν όψει, έργο του Matisse
Αγώνας ενάντια στο μαύρο στις οθόνες και στις ζωές μας. Αγώνας δημοκρατίας και πολιτισμού. Κορυφαίος αγώνας αξιοπρέπειας και συλλογικού αυτοσεβασμού που γέννησε ένα υπερθετικό του respect στις μέρες μας:
respERT!+

Μονάκριβες στιγμές από αυτό τον αγώνα θέλουμε να κοινωνήσουμε μαζί σας. Οι περισσότερες, με την προνομιακή γλώσα της τέχνης μας, με αποσπάσματα από τα γυρίσματά μας, τις ταινίες μας, τις εκπομπές μας, τα project σε εξέλιξη. Κάποιες άλλες με τα λόγια που αποτυπώνουν την ψυχή στα χείλη. Μια άγρα από μνήμες, σκέψεις, προτάσεις, όνειρα που καταθέτουμε σαν έναυσμα στον κοινό μας διάλογο στο δεύτερο και κύριο μέρος της εκδήλωσης. Εναρκτήριο θέμα: Γιατί ακόμα εδώ;
Κι ως που, ως πότε?

Προσκεκλημένοι μας πρώτα από όλους οι αποδέκτες του respΕΡΤ, οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αλλά και οι ακούραστα και έμπρακτα αλληλέγγυοι. Προσκεκλημένοι μας, φυσικά, όλοι οι συνάδελφοι του οπτικοακουστικού χώρου που αναζητούν κοινό βηματισμό σε δρόμους αγώνα και συνδημιουργίας.
 Προσκεκλημένοι όλοι όσοι έδωσαν ζωή και πνοή στα πλάνα μας, τα ντοκιμαντέρ μας με τους δικούς τους αγώνες σε όλα τα μέτωπα.

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στις 7μιση, η "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΩΝ 2013" σας προσκαλεί στο studio C, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Να μοιραστούμε εικόνες, εμπειρίες, σκέψεις, προτάσεις, όνειρα.
Στην ΕΡΤ των ονείρων μας! Από έναν αγώνα διαρκούς ενεστώτα που φλΕΡΤάρει μέλλοντες διαρκείας...
Για την ΠΟΣΠΕΡΤ : Παναγιώτης Καλφαγιάννης, Πρόεδρος, Γαβριήλ Κασιμάτης, Γενικός Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου