Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Έρως παιδαγωγός

Από τις 24 Μαΐου οι «Ανήσυχοι Θεατρίνοι» θα παρουσιάζουν κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 9 μ.μ. στο θερινό κινηματοθέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, Τηλ. 210 8215469) -τον τελευταίο χώρο τέχνης με ανοιγόμενη οροφή- μια παράσταση της Commedia dellarte βασισμένη στο έργο Έρως παιδαγωγός του Thomas-Simon Gueullette (1683-1766).
Πρόκειται για μια ερωτική κωμωδία καταστάσεων, πλαισιωμένη από χορούς και τραγούδια. Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Παρίσι το 1726, σε ένα μεσοαστικό σπίτι.
Οι χαρακτήρες του έργου αντιστοιχούν στις φιγούρες της commedia dellarte ενώ το ερμηνευτικό ύφος, η στυλιζαρισμένη κίνηση, τα κοστούμια και οι δερμάτινες μάσκες των ηθοποιών, ξαναζωντανεύουν το αναγεννησιακό θέατρο. Το σπάνιο είδος αυτού του θεάτρου, που παραπέμπει σαφώς στην αισθητική τής Αναγέννησης, έχει και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον.
Ο Έρως παιδαγωγός έχει ως θέμα τον απελπισμένο έρωτα δύο νέων, του Κλωντ και της Φλοράνς. Ο κύριος Αλμπέρ, πατέρας του Κλωντ, απαγορεύει στο γιο του το γάμο με τη Φλοράνς, αποφασίζοντας να τον παντρέψει με ένα δεκαπεντάχρονο -πλην πλουσιότατο- κορίτσι, τη Λιζέτ. Η Φλοράνς μεταμφιέζεται σε άντρα για να διεκδικήσει τον αγαπημένο της και παρουσιάζεται στο σπίτι του ως παιδαγωγός, προκαλώντας το θαυμασμό του κυρίου Αλμπέρ αλλά και τον έρωτα της Σιλβί, αδερφής του νεαρού. Οι υπηρέτες του ερωτευμένου ζευγαριού (Arliquino - Colobina) παρεμβαίνουν διαρκώς προκαλώντας ποικίλα κωμικά δρώμενα, μέχρι την εμφάνιση της μαντάμ Προυντάνς, θείας της Φλοράνς, που δίνει τη λύση στο δράμα επιβάλλοντας ένα αίσιο τέλος.

Ο συγγραφέας Thomas Simon Gueullette και το έργο του «Έρως παιδαγωγός» («Lamour précepteur» - Παρίσι 1726) παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση και σκηνοθεσία από την Αθηνά Κεφαλά.

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά) :
Τατιάνα Άρκου,  Αλέξανδρος Καμαρινέας,  Μαρία Μαυροματάκη,  Εύη Νικολοβγένη, Νιόβη Πεπέ,  Σίβη Σιδέρη,
Σπύρος Σιδέρης,  Αντρέας Σκλαβουνάκος.

Μετάφραση- Σκηνοθεσία: Αθηνά Κεφαλά
Μουσική-μαντολίνο: Αλέξανδρος Καμαρινέας
Πιάνο-κρουστά: Κυριακή Τσακιρίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Χάρης  Φλέουρας
Επιμέλεια Κοστουμιών: Χριστίνα Παρακεντέ

Εμφανίζεται σε απρόσμενο ρόλο και παίζει κρουστά:  ο  Νίκος Τουλιάτος  


(Τιμή εισιτηρίου: 12 €  -  Γκρουπ & φοιτητικά: 6     -  Κάρτα ανεργίας: Δωρεάν)
Πληροφορίες - Τηλ. κρατήσεων:  210-8215469  &   6945-375717   &   6977-903799

Υπεύθυνη  επικοινωνίας:   Ιωάννα Κλειάσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου