Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ζητούνται Εθελοντές Γεωπόνοι….

                                  


Το  Κέντρο  Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), είναι ένα θεραπευτικό πρόγραμμα ψυχικής απεξάρτησης για ενήλικους χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών και τις οικογένειές τους που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μακεδονίας και λειτουργεί επίσημα από τον Απρίλιο του 2002, με μονάδες στην Καβάλα, στην Κομοτηνή και στην Αλεξανδρούπολη. Από τον Οκτώβριο του 2009 λειτουργεί στην Καβάλα η Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα και ο ξενώνας διαμονής των μελών, το Κέντρο Κοινωνικής Υποστήριξης, και η Βραδινή Κοινότητα για εργαζόμενους και φοιτητές.

Τώρα το   ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ, αναζητά εθελοντές Γεωπόνους για σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης για τη λειτουργία θερμοκηπίου ως φυτωριακής επιχείρησης. Το συγκεκριμένο  θερμοκήπιο αποτελεί  δωρεάν παραχώρηση  του Δήμου Καβάλας για  επταετή χρήση ,  προκειμένου να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας από τα μέλη της Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ, αλλά και από τους αποφοίτους του προγράμματος.


Το ΚΕΘΕΑ  είναι ο πρώτος οργανισμός που συστάθηκε στην Ελλάδα για την θεραπευτική αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης. Ιδρύθηκε το 1987, είναι Ν.Π.Ι.Δ., μη κυβερνητικός -  μη κερδοσκοπικός οργανισμός και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας.

Βασικοί στόχοι του  είναι η θεραπεία, η επαγγελματική κατάρτιση και η κοινωνική ένταξη των πρώην εξαρτημένων . Επίσης  η συμβουλευτική και θεραπευτική στήριξη των οικογενειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρήσης ουσιών.

Οι βασικές αρχές του Θεραπευτικού Προγράμματος είναι η οικειοθελής προσέλευση και συμμετοχή των μελών, η δωρεάν παροχή υπηρεσιών και η μη χορήγηση υποκατάστατων και άλλων φαρμακευτικών ουσιών.

Τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε και μετά την σημαντική μείωση χρηματοδότησης του φορέα, η στήριξη του κοινού  είναι πιο σημαντική από ποτέ, προκειμένου το KΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ να συνεχίσει να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες προς τους εξαρτημένους και τις οικογένειες τους.  Παράλληλα ο  εθελοντής Γεωπόνος που θα εκπονήσει αυτή την οικονομοτεχνική μελέτη θα μπορεί ενδεχομένως να γίνει και ο επαγγελματικός συνεργάτης  της φυτωριακής επιχείρησης που θα δημιουργηθεί . 


Πληροφορίες  κα Παπαδημητρίου Χάιδω, τηλ.  2510 245835 (εσωτ. 3)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου