Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Βιασμός, ξυλοδαρμός,γάμος, αυτοχειριασμός….





 Η δεκαεξάχρονη  Μαροκινή Amina Filali, βιασμένη, ξυλοκοπημένη και εν τέλει εξαναγκασμένη να παντρευτεί τον βιαστή της, απέδρασε με την αυτοκτονία….
Το άρθρο 475 του ποινικού κώδικα του Μαρόκου επιτρέπει σε ένα βιαστή να αποφύγει τη δίωξη και μια μακρά ποινή φυλάκισης,  με το να παντρευτεί το θύμα του, αν εκείνο είναι ανήλικο. Είναι ο χειρότερος εφιάλτης για κάθε θύμα βιασμού, και για την Amina συνέβη στην πραγματικότητα. Τώρα όμως  εκατοντάδες χιλιάδες ασκούν πίεση στο Κοινοβούλιο και  η ψηφοφορία για την κατάργηση αυτής της διάταξης είναι πιο κοντά από ποτέ. Οι γνώστες λένε ότι αν τεθεί προς συζήτηση η κατάργηση,  είναι βέβαιο ότι θα περάσει, και ότι χρειάζεται  απλώς μια τελική  ώθηση..

Προσυπογράφουμε τη πρωτοβουλία της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης Avaaz
http://www.avaaz.org/en/forced_to_marry_her_rapist_greek/?bubDaab&v=33989



Το άρθρο 475 δεν είναι η μόνη πρόκληση για τα δικαιώματα των γυναικών στο Μαρόκο, όμως έχει γίνει ένα σύμβολο καταφανούς αδικίας. Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί από το 2006 να περάσει μια ολοκληρωμένη νομοθεσία για να σταματήσει η βία κατά των γυναικών και να καταργήσει το άρθρο 475, αλλά τίποτα δεν άλλαξε και εν τω μεταξύ οι ζωές πολλών κοριτσιών καταστράφηκαν….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου