Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ







Στο πλαίσιο της Μεσογειακής έκθεσης ελαιολάδου «Ελαιοτεχνία»,  η οποία είναι αφιερωμένη στην υγιεινή  διατροφή , ανακοινώνεται ο διαγωνισμός Χρυσό Αριστείον εξαιρετικού παρθένου Ελαιόλαδου ο οποίος θα απονείμει τα βραβεία:



α) Χρυσό Αριστείον, ανώτερο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

β) Αργυρό Αριστείον, ανώτερο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

γ) Χάλκινο Αριστείον, ανώτερο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο



Ο διαγωνισμός Χρυσό Αριστείον θα εξελιχθεί σε δύο σκέλη. Το πρώτο   θα αφορά τον διαγωνισμό Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου (Ισχυρής, Μέτριας και Ελαφράς έντασης Φρουτώδους), ενώ το δεύτερο σκέλος θα αφορά τον διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης Συσκευασίας Τυποποιημένου Ελαιολάδου (Περιέκτης, Καινοτομία, Συνολική Εικόνα, Ετικέτα). http://www.facebook.com/EleotechniaExpo
 
Σκοπός του διαγωνισμού είναι:


α) Η προσπάθεια ενημέρωσης των ελαιοκαλλιεργητών, ελαιοπαραγωγών, ελαιοτριβέων, τυποποιητών και λιανοπωλητών οι οποίοι διαθέτουν νομίμως τυποποιημένο το προϊόν τους, να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την ποιότητά  του  προωθώντας την χρήση του  σε όλη την γκάμα των πεδίων χρήσης και κατανάλωσής του.



β) Η προώθηση της γνώσης της ιδιαίτερης αξίας και των υγιεινών/θρεπτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου της Ελληνικής (και Μεσογειακής) διατροφής σε νέους καταναλωτές μικρής ηλικίας (σχολεία), σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, βιοτέχνες, ιδιαίτερα σε σχολές μαγειρικής γαστρονομίας και σε εστιατόρια στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.



γ) Η προώθηση της διαφορετικότητας των ποικιλιών και της υψηλής ποιότητας των ελαιολάδων που παράγονται με σκοπό την αύξηση της γνώσης των γευστικών διαφορών τους.




Στον διαγωνισμό ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ μπορούν να λάβουν μέρος ποικιλίες εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας κάθε είδους, για τις οποίες παράγονται τουλάχιστον 1000 κιλά ανά είδος. Η συμμετοχή προϋποθέτει  υποβολή της υποψηφιότητας εντός του ενδεδειγμένου χρονικού διαστήματος.

Ατομικοί παραγωγοί ή συνεταιρισμοί που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να παρουσιάσουν όχι πάνω από 2 (δύο) τύπους εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, μαζί με αντίστοιχα συμπληρωμένες δηλώσεις συμμετοχής. Με ευθύνη και επιμέλεια του συμμετέχοντα τα δείγματα πρέπει να παραδοθούν στην Γραμματεία της έκθεσης ελαιολάδου Ελαιοτεχνία-Eleotechnia, Olive Oil expo. Όλες οι πληροφορίες στο http://eleotexnia.gr/dkotinos.html



Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ: 210 7568888 info@eleotexnia.gr    www.eleotexnia.gr

                           


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου