Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ερώτηση του Νίκου Συρμαλένιου για την (προβλεπόμενη;) κατάργηση της Σχολής Καλών Τεχνών του Πύργου της Τήνου……





Ο βουλευτής Αιγαίου Νίκος Συρμαλένιος απευθύνεται στους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού :
Τις τελευταίες μέρες, πληθώρα δημοσιευμάτων αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της κατάργησης – συγχώνευσης σχολών συζητείται η κατάργηση της Σχολής Καλών Τεχνών του Πύργου της Τήνου. Αν πράγματι έχουν βάση οι πληροφορίες αυτές, τότε όσοι ενδεχομένως έχουν καταλήξει σε τέτοιες αποφάσεις, αγνοούν ιστορικά, κοινωνικά, πολιτιστικά δεδομένα που συνοδεύουν την ύπαρξη και τη διαδρομή της Σχολής. Η  Σχολή αυτή ιδρύθηκε το 1955 και είναι απόλυτα συνδεδεμένη με μια περιοχή που έχει ιστορικά βγάλει σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο Γιαννούλης Χαλεπάς, ενώ όλα αυτά τα χρόνια πληθώρα αποφοίτων τεχνιτών της έχουν εργαστεί σε έργα εξειδικευμένης τέχνης και τεχνικής, όπως οι εργασίες αποκατάστασης της Ακρόπολης.

Η  Σχολή στοιχίζει ελάχιστα στο ελληνικό δημόσιο. Τα κτίρια στα οποία στεγάζεται είναι ιδιόκτητα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών της καλύπτεται από το «Πανελλήνιο Ιερό  Ίδρυμα της Παναγίας της Τήνου». Tέλος, σε μια εποχή, της οποίας ζητούμενο είναι η επαγγελματική αποκατάσταση των νέων, η τέχνη της μαρμαρογλυπτικής προσφέρει δυνατότητα απασχόλησης και ταυτόχρονα δημιουργικής έκφρασης για τους νέους που αποφοιτούν από μια σχολή αναγνωρισμένου κύρους, σαν αυτή......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου