Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Γιάννης Στρατής, ατομική έκθεση


Ο Δήμος Βοΐου σε συνεργασία με την εφημερίδα «Δυτική  Μακεδονία» συνεργούν στα εγκαίνια της  έκθεσης του Γιάννη Στρατή το  Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012 & ώρα 19.00, στο Ιστορικό Κτίριο Σιάτιστας “Τραμπάντζειο” και με αφορμή τα 100 χρόνια Απελευθέρωσής  της (1912 – 2012)….(διάρκεια 8.12-28.2.2013,Τηλ. 24653 50100) 

Για την συγκεκριμένη σειρά έργων (ονόματι “DaDarsa” )  λέει ο ίδιος ο καλλιτέχνης :

“Νιώθω ικανοποιημένος που ο χρωστήρας συμβάλλει στην ψυχή μου να αισθάνεται καλά, πολύ περισσότερο δε όταν αυτός ακουμπά τις ρίζες, την Ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μου. Τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς μάχες”.

Ο  Χρύσανθος Α. Χρήστου, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης – Ακαδημαϊκός ,  αναφέρει για το έργο του Γιάννη Στρατή: “...Μια ζωγραφική που διακρίνεται για την γνησιότητα της αφετηρίας της και την αμεσότητα της φωνής της, την ρωμαλεότητα και την ειλικρίνεια, την εκφραστική δύναμη και την ζωγραφική αλήθεια της, με το ανθρώπινο πρόσωπο εικόνα του κόσμου”.

Και η   Ντόρα Ηλιοπούλου  Ρογκάν,  Ιστορικός  Τέχνης – Τεχνοκριτικός : “...Ιδέα που καθώς ενυπάρχει σε όλα δίχως εξαίρεση τα έργα του Στρατή, καταξιώνει το καθένα από αυτά σαν την υπέρτατη επαλήθευση του κατά Πλάτωνα ορισμού της αυθεντικής Τέχνης”.

Έργα του Στρατή βρίσκονται στην Πινακοθήκη της Προεδρίας της Δημοκρατίας , στη Βουλή των Ελλήνων, στην Αντιπροσωπεία της  ΕΕ,  στην Πινακοθήκη του Πανεπιστημίου Αθηνών της Φιλοσοφικής Σχολής, στην Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά, στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, σε Μουσεία του Μεξικού και της Ισπανίας, στο Μουσείο Λευκωσίας και αλλού.                                                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου