Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Στέλλα Αρκέντη : «Η φόνισσα – η λογική γεννάει τέρατα»…


Μια ποιητική κατάδυση στη προσωπικότητα της  serial killer του 19ου αιώνα, που έφερε στην επιφάνεια η ιδιότροπη γραφή του Παπαδιαμάντη, επιχειρεί η Σκηνοθέτις Στέλλα Αρκέντη, σε συνεργασία με μια πλειάδα καλών ηθοποιών και καλλιτεχνών. Το έργο έχει ιδιαίτερη σημασία σε μια συγκυρία, όπου η παιδοκτονία του Κονέκτικατ έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο, καθώς αποτελεί  ερέθισμα  για τη διερεύνηση κάθε αποκλίνουσας, και δυνάμει εγκληματικής, συμπεριφοράς….

Η ταινία της Αρκέντη   θα προβάλλεται από  24 Δεκεμβρίου στον Κινηματογράφο Λαΐς-Ταινιοθήκη της Ελλάδας ( Διεύθυνση: Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136  Ωρες Παραστάσεων 18:30, 20:15, 22:00 και η υπόθεσή της αναφέρεται στην Φραγκογιαννού,  μια πολυβασανισμένη και χιλιοτραυματισμένη ψυχικά γυναίκα, με στοιχειωμένη λογική από τις αδικίες και την φτώχεια.

Στο θολωμένο της μυαλό νομίζει πως το ό,τι υπέφερε της δίνει το δικαίωμα, να πάρει τον νόμο στα χέρια της. «Ο νους της ψήλωσε». Η ανθρώπινη λογική εξομοιώνεται με δύναμη Θεού και το αποτέλεσμα οδυνηρό.

Η Φραγκογιαννού κηρύττει το δικό της ευαγγέλιο. Οδηγημένη από τους δικούς της δαίμονες απομακρύνεται από την πόλη των ανθρώπων αφήνοντας πίσω της, πτώματα μικρών κοριτσιών. Κορίτσια που θα γίνουν γυναίκες σαν και αυτήν δυστυχισμένες. Θα αναζητήσει την ερημιά, κι εκεί, μέσα στους εφιάλτες της, θα χαθεί στην απόγνωση. Ένα κύμα θα την εξαφανίσει… 

Το Σενάριο , που είναι βασισμένο στο  ομότιτλο έργο τουΑλέξανδρου Παπαδιαμάντη, όπως επίσης η Σκηνοθεσία και Παραγωγή, έγιναν από την  Στέλλα Αρκέντη . Παίζουν οι ηθοποιοί Ιωάννα Γκαβάκου(Φόνισσα), Χάρις Συμεωνίδου (Μάνα Φόνισσας), Θανάσης Παπαθανασίου (Παπαδιαμάντης), Τάκης Βογόπουλος και Βαγγέλης Ρήγας(Βοσκοί), Ντένυ Αργυροπούλου (Aμέρσα), Ελεάνα Φινοκαλιώτη (Δελχαρώ), Ιωνάς Νανούρης(π. Ιωάσαφ), Έφη Καμπάνταη (Μαρουσώ), Βίκη Ξάνθη (πεθερά).

Βοηθοί Σκηνοθέτη : Βαγγέλης Ρήγας-Μαρία Βιτσεντζάκη

Μακιγιάζ : Σοφία Νικολοπούλου

1 σχόλιο: