Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

THE CURING ROOM - αντιπολεμικό κοινωνικό δράμα του David Ian Lee σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά  




 









   Το αντιπολεμικό κοινωνικό δράμα του David Ian Lee, σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά μετά την μεγάλη απoδοχή από κοινό και κριτικούς την περασμένη σεζόν, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά από Νοέμβρη στον Πολυχώρο VAULT. Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα και αυστηρώς ακατάλληλο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ένα έργο βαθιά συγκινητικό, ανθρώπινο, σκληρό, άγριο, σπαρακτικό. Ένα αγωνιώδες, τολμηρό, αποτρόπαιο και έντονο θρίλερ.

   Από την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 έως την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 18:15.



   Η παράσταση The Curing Room είναι υποψήφια για 3 βραβεία από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης στα 36α Κορφιάτικα Βραβεία (Ψυχολογικό θεατρικό θρίλερ, Α΄ Αντρικής Ερμηνείας για τoν Στέλιο Ψαρουδάκη και Μουσικής θεατρικού έργου, για το Μάνο Αντωνιάδη)



Η υπόθεση

   Άνοιξη 1944. Νότια Πολωνία. Πριν αποχωρήσουν τα Ναζιστικά στρατεύματα αιχμαλωτίζουν μια διμοιρία Ρώσων στρατιωτών. Τους σκοτώνουν όλους εκτός από επτά άνδρες, που κλειδώνουν γυμνούς, χωρίς φαγητό και νερό στο κελάρι ενός άδειου Μοναστηριού.
Την ελπίδα, θα την διαδεχτεί η ένταση, ο θυμός, η άρνηση, ο φόβος, η απόγνωση, η απελπισία. Ο εγκλεισμός, η πείνα και η δίψα, το ένστικτο της επιβίωσης γρήγορα θα τους οδηγήσει στα άκρα.





ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ



Συγγραφέας:  David Ian Lee

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης

Σκηνικός χώρος: Γιώργος Λυντζέρης

Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας
Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Αφίσα παράστασης: Σίμος Παπαναστασόπουλος

Διδασκαλία σκηνικής πάλης: Αλέξανδος Αχτάρ

Βοηθός σκηνοθέτη: Μάνος Κανναβός
Παραγωγή: VAULT




Παίζουν: Ευθύμης Γεωργόπουλος, Νίκος Γκέλια, Τάσος Δέδες, Στέλιος Καλαϊτζής, Πάνος Νάτσης, Βασίλης Τσιγκριστάρης, Στέλιος Ψαρουδάκης







ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ



..."Μια αληθινή ιστορία πείνας, δίψας, τρέλας και κανιβαλισμού, σε μια παράσταση με αξιοπρόσεκτες ερμηνείες... Ο Δημήτρης Καρατζιάς παίζει σωστά με τις θερμοκρασίες, έχοντας ως σύμμαχο τόσο τις ερμηνείες όσο και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Μάνου Αντωνιάδη, που υπογραμμίζει το φόβο και την απελπισία. Η παράσταση είναι δύσκολο να σας κάνει να ταυτιστείτε συναισθηματικά, σίγουρα όμως προκαλεί σκέψεις κι ερωτήματα για τον άνθρωπο και τα ένστικτά του"... Μαρία Κρύου (Αθηνόραμα)



..."Μια από τις πιο συναρπαστικές παραστάσεις της σεζόν, που ευτυχεί στο εμπνευσμένο ανέβασμα του Δημήτρη Καρατζιά που πετυχαίνει με αυτό την πιο άρτια δουλειά του, την πιο πλήρη παράσταση – πρόταση από όσες έχει κάνει ως σήμερα. Απ’ τα πιο ενδιαφέροντα έργα που έχω δει στα σαράντα περίπου χρόνια που παρακολουθώ θέατρο - με καθήλωσε με την δυναμική του και την κοφτερή αλήθεια του... O Καρατζιάς έχει φτιάξει ένα μοναδικής ακρίβειας και αισθητικής «κέντημα» που δικαίως κλέβει και τον πιο δύσκολο κι απαιτητικό θεατή. Μια ισχυρότατη «νίκη» του Καρατζιά που οφείλει πολλά στην θαυμάσια μουσική του ικανού Μάνου Αντωνιάδη, η οποία «απογειώνει» τη δουλειά... ΕΠΤΑ πρωταγωνιστές έχει το «Curing room». Όχι επτά ηθοποιούς, αλλά επτά Πρωταγωνιστές-με το Πι κεφαλαίο- γιατί καταθέτουν ψυχή, χωρίς το παραμικρό σκηνικό βοήθημα, ή κοστούμι και «γίνονται»με οίστρο οι πολύπαθοι ήρωες του έργου"... Βασίλης Μπουζιώτης ("Απαγορευμένη Ατζέντα” / Enikos.gr/Real )



..."Το βασικό ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ της παράστασης θα πω ότι είναι ο ρυθμός της, το «μοντάζ» της. Από αυτό το ρυθμό που επέβαλε ο σκηνοθέτης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΤΖΙΑΣ και τον ακολούθησαν κι οι εφτά ηθοποιοί με αποτέλεσμα μια παράσταση που σε κρατά από το λαιμό... Το βρήκα εξαιρετικά ιδιοφυές όλο αυτό που συνέβη ,κι όλο το κλίμα που φτιάχτηκε... Θεωρώ την παράσταση υπόδειγμα ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ερμηνείας. Ο καθένας, έχει βρει τον προσωπικό του εσωτερικό ρυθμό ώστε να αρχίσει «πόκερ» ανταλλαγής ατάκας με τους υπόλοιπους κι ο καθένας φέρνει εις πέρας, με τον καλύτερο τρόπο, το δικό του μέρος.... ΕΧΘΡΕΥΟΜΑΙ την απουσία διαλείμματος. Ειδικά στο θέατρο. Κι όμως.. Υπέκυψα στο «σαδισμό» του ευφυούς σκηνοθέτη. Με έπεισε η παράσταση ότι αν του έκανες διάλειμμα, θα το σκότωνες. Και δεν κατάλαβα την ώρα, παρά μόνο στα τελευταία λεπτά ασφαλείας"... Kριτικός Kινηματογράφου Παναγιώτης Τιμογιαννάκης



..."Το The Curing Room συζητήθηκε όσο καμία θεατρική παράσταση την τρέχουσα χρονιά. Στην αρχή για τη γυμνότητα των πρωταγωνιστών και μετά για τη σκληρότητά της. Όσοι την παρακολούθησαν για το «σκάνδαλο» της γύμνιας, ήταν καταδικασμένοι να απογοητευτούν, αφού η εξέλιξη του έργου μόνο ερωτικές φαντασιώσεις δεν μπορεί να τροφοδοτήσει. Όσοι όμως επιζήτησαν μία θεατρική εμπειρία που θα τριγύριζε στο μυαλό τους καιρό μετά την παρακολούθηση της παράστασης, τότε ο Δημήτρης Καρατζιάς τους χάρισε μία μοναδική πρόταση για να αναθεωρήσουν δεδομένες ηθικές αντιλήψεις για τη μυστήρια ύπαρξη που ονομάζεται άνθρωπος"... Δημήτρης Καλαντζής (postmodern)



..."Tα φώτα έσβησαν, η μουσική ξεκίνησε, επτά γυμνά σώματα βρέθηκαν στη σκηνή και ξεκίνησε κάτι μεγαλειώδες, ένα ρεσιτάλ ερμηνείας και σκηνοθεσίας, έχοντας ως μοναδική βοήθεια ένα συγκλονιστικό κείμενο και ταλέντο. Η πρώτη σκέψη που μου πέρασε από το μυαλό ήταν πως έβλεπα ένα θεατρικό που θα μπορούσα να βρω σε μια εναλλακτική σκηνή της Νέας Υόρκης ή του Βερολίνου, το επίπεδο ήταν εξαιρετικά υψηλό, τόσο ερμηνευτικά όσο και αισθητικά. Ο άνθρωπος που σκηνοθέτησε μεγαλοφυής, οι ηθοποιοί αρχαίοι τραγωδοί. Έβλεπα ένα συνδυασμό συγκλονιστικής ερμηνείας, πρωτοπορίας, ανθρώπινου δράματος και λυρικής απλότητας"... Έλενα Φάκου (εφημ.Το Xωνί)



...“Εξαιρετικές ερμηνείες, από όλους, ανεξαιρέτως, τους ηθοποιούς, σωστός ρυθμός, ρεαλιστικές εντάσεις και μια σκηνοθεσία που δεν φωνάζει, αλλά κινεί όπως πρέπει τους ηθοποιούς. Σκληρή παράσταση με σωστή συναισθηματική συνέχεια. Ο πρωτογονισμός και η βία θα διαδεχτούν τα αρχικά ξεσπάσματα οργής και η απελπισία θα οδηγήσει στην αποκτήνωση χωρίς καμιά αναστολή. Υπέροχη πρωτότυπη μουσική σύνθεση από τον Μάνο Αντωνιάδη. Μια σύγχρονη τραγωδία χωρίς κάθαρση”... Ηρώ Μητρούτσικου (εφημ. ALPHA Free PRESS)



...“Ο Δημήτρης Καρατζιάς με το “The Curing Room” κατάφερε φέτος να κάνει μία πραγματική καλλιτεχνική υπέρβαση, πείθοντας ακόμη και τους πιο δύσπιστους θεατές και κριτικούς για την σκηνοθετική του δεινότητα και εδραιώνοντας μια για πάντα στη θεατρική μας συνείδηση τον Πολυχώρο VAULT , ως χώρο ποίησης τέχνης και μάλιστα 100% αυθεντικής και ανατρεπτικής, κάνοντάς ταυτόχρονα μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της φετινής χρονιάς και θέμα συζήτησης στους καλλιτεχνικούς και όχι μόνο κύκλους... Επτά “γενναίοι” , aφοπλιστικά άμεσοι, διαπεραστικά συγκινητικοί και εντυπωσιακά ταλαντούχοι ηθοποιοί –με ερμηνείες που ξεχειλίζουν ρεαλισμό, δύναμη και γνήσια απόγνωση– σπαράσσονται επί σκηνής σαν άγρια θηρία κάνοντας μας σιωπηρούς παρατηρητές της υπέρτατης τραγωδίας του ανθρώπου, που δεν είναι άλλη από την ανάγκη του για επιβίωση”...  Λίλα Παπαπάσχου (περιοδικό Αλλιώς)



..."Aυτό που γίνεται στη σκηνή, πραγματικά δεν υπάρχει. Μια απόλυτη φρίκη πυραμιδωτής εξαθλίωσης κάθε ανθρώπινου στοιχείου σε έναν ανίερο κανιβαλιστικό μυστικό δείπνο, σχεδόν διαδραστικό με τους θεατές να νοιώθουν τη θερμότητα και τις ανάσες των σωμάτων, δίνοντας ταυτόχρονα έναν απόκοσμο τρυφερό λυρισμό στο σχηματισμό των σωμάτων σαν σκηνογραφία, στο στήσιμο των φονικών σαν ερωτική πράξη, στις μεσσιανικές παραβολές μιας τερατώδους Θείας Κοινωνίας που την τονίζουν εξαιρετικά τα παραισθησιακά μουσικά ηχοτόπια του Μάνου Αντωνιάδη, καίριο σημείο στην ατμόσφαιρα της παράστασης. Ακόμα δεν έχω συνέλθει, ακόμα δεν τολμάω όσο κι αν θέλω, να ξαναδώ την παράσταση"... Τάσος Θεοδωρόπουλος (Cosmopoliti, περιοδικό Down Town)



...“Οι εφτά πρωταγωνιστές του έργου, μας χαρίζουν ερμηνείες συνταρακτικές όσο και σχολαστικά ζυγισμένες, αποδίδοντας με όλη την αρμόζουσα ένταση μα δίχως άχρηστες υπερβολές τις απότομες ψυχολογικές διακυμάνσεις των προσώπων, τη βαθμιαία βύθισή τους στην παραφροσύνη της απόγνωσης. Με απερίφραστο θάρρος και πάθος, ξεδιπλώνουν και ξεγυμνώνουν μπροστά μας τη φρικιαστική ομορφιά της ανθρώπινης τραγωδίας... Σκηνοθετώντας με αδιαπραγμάτευτη ευτολμία αλλά και την πρέπουσα σύνεση, ο Δημήτρης Καρατζιάς πετυχαίνει έναν εξαιρετικά συμπαγή, ρωμαλέο, αεροστεγή ρυθμό που κάνει τα 90 λεπτά της παράστασης να κυλούν σαν νερό, μην παραλείποντας συγχρόνως να αναδείξει το κατάμαυρο χιούμορ που συχνά πηγάζει από τις βίαιες κορυφώσεις της τραγικότητας. Νευρώδης, ταιριαστά δυσαρμονική και ευφυώς ενορχηστρωμένη, η μουσική του Μάνου Αντωνιάδη λες και βγαίνει απευθείας μέσα απ’ την ψυχή και το μυαλό των ηρώων”... Μάριον Χωρεάνθη (diastixo.gr)




..."Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Δημήτρης Καρατζιάς, σκηνοθέτησε αριστοτεχνικά ένα δύσκολο θεατρικό θέαμα"... Νικόλας Πουρλιάρος (περιοδικό Τηλεθεατής)



..."Σκηνοθεσία μελετημένη ώς την τελευταία λεπτομέρεια, την παραμικρή κίνηση, την πιο φευγαλέα χειρονομία, που υποστηρίζεται μόνον από την πρωτότυπη και καίρια μουσική υπόκρουση του Μάνου Αντωνιάδη, που ξέρει να ανεβάζει τους τόνους της έντασης και της αγωνίας στις κρίσιμες στιγμές...Δείτε την παράσταση - και μ' όσα θα δείτε θα φύγετε εξ ίσου απογυμνωμένοι κι εσείς!"...

Γιάννης Καρνεσιώτης (Asteroid)



..."Μια έξοχη σύγχρονη αλληγορία... Μετά τα πρώτα πέντε λεπτά, το γυμνό ντύνεται στα μάτια των θεατών, αρχίζει όμως να αποκαλύπτετε η γύμνια της ψυχής που παραμένει αισθητή έως το τέλος του έργου"...

Μύρων μάγιως Παβένος (Από Κοινού)



..."Ο Δημήτρης Καρατζιάς σκηνοθέτησε αριστοτεχνικά τη φρίκη του πολέμου, ενώ όλοι οι πρωταγωνιστές κέντησαν πραγματικά τους απαιτητικούς ρόλους τους"... Σταύρος Ξηντάρας (Kontra News)



... “Ο Δημήτρης Καρατζιάς μ' ένα διαλεχτό επιτελείο ανδρών, σκηνοθέτησε τη φρίκη και τη θηριώδη αγριότητα. Και οι 7 ηθοποιοί απέδωσαν σωματικά και ψυχικά την αίσθηση του The Curing room, με ρωμαλέες ερμηνείες. Η παράσταση είναι εξαιρετική”... Χαρά Κιούση (Newsbeast)



... “Όσα κι αν έχεις διαβάσει, όσα κι αν έχεις ακούσει, από κριτικές μέχρι και σχόλια για την παράσταση, τίποτε ειλικρινά δεν μπορεί να αναμετρηθεί με την δική σου, προσωπική αλήθεια που έρχεται και εντυπώνεται σχεδόν σαν καύτρα και στίγμα επάνω στο σώμα σου. Μία λέξη μόνο της αρμόζει. ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΗ”...

Αλέξανδρος Τανασκίδης (E-charity)



...“Γιατί απλά το έργο του David Ian Lee είναι ένα αριστούργημα που αναδεικνύεται άψογα με την αριστοτεχνική σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά και τις καθηλωτικές ερμηνείες των 7 πρωταγωνιστών. Με μεγάλη μαεστρία ο Lee και ο Καρατζιάς μας παρουσιάζουν πως μπορεί ο πόλεμος να μετατρέψει τους ανθρώπους σε ζώα. Συγχαρητήρια!”... Παναγιώτης Πετρόπουλος (Art Magazino)



..." Είδαμε μία από τις πιο συγκλονιστικές θεατρικές παραστάσεις της σεζόν.Οι ηθοποιοί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σ' ένα εξαιρετικά δύσκολο και τολμηρό έργο. Ένα θρίλερ σκληρό και βαθιά συγκινητικό που σου υπενθυμίζει πως το να γεννιέσαι άνθρωπος δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα ζήσεις ή πως θα πεθάνεις σαν τέτοιος. Από το "Curing Room" θα βγεις εξαντλημένη, αλλά αξίζει"... Μαριλέλλα Αντωνοπούλου (LadyLike)



..."Τα ξεσπάσματα οργής και απελπισίας, η αποκτήνωση, η πρωτόγονη βία και η αναστολή κάθε ηθικής κινούν το έργο το οποίο χαρακτηρίζεται από πολλαπλές κορυφώσεις. Οι ερμηνευτές της παράστασης του Vault ανταποκρίνονται θαυμάσια στο τόσο απαιτητικό εγχείρημα. Το τελευταίο μισάωρο νομίζεις ότι θα εξαντληθεί η δικιά σου υπομονή αλλά σε προλαβαίνουν οι σπαρακτικές ερμηνείες του φινάλε"... Χρήστος Παρίδης (WiZ urban guide Athens)



...“Ο Δημήτρης Καρατζιάς έστησε μια παράσταση με εξαιρετικές δυναμικές, ορίζοντας την βία και τον τρόμο μέσα από μια αισθητική υψηλού επιπέδου η οποία μας παρέδωσε εικόνες βγαλμένες κατευθείαν από πίνακες του Βελίτσκοβιτς. Οι ηθοποιοί ερμήνευσαν τους χαρακτήρες με συγκλονιστική αυθεντικότητα και έντονο δυναμισμό.  Η συγκινησιακή ένταση, οι αποκαλυπτικές αντιδράσεις, οι εσωτερικές διαμάχες, το πένθος κι ο σπαραγμός πήραν στην κυριολεξία σάρκα και οστά επί σκηνής συνθέτοντας μια παράσταση που εντυπώνεται στο μυαλό και στην ψυχή του θεατή ανεξίτηλα. Εξαιρετική επίσης η μουσική, εντείνει τα δρώμενα προσδίδοντάς τους μια επιπλέον συγκινησιακή φόρτιση. Μην το χάσετε!"... Μαρία Κυριάκη (Επί Σκηνής)



...“Η παράσταση που αξίζει να δεις όταν πας στην Αθήνα”... MUST magazine



...“ Τόσο η σκηνοθεσία, όσο και οι ηθοποιοί κατάφεραν να εγκλωβίσουν το κοινό στο κελάρι. Κοινό και ηθοποιοί εξερεύνησαν μαζί τα όρια της ηθικής και του ανθρώπου μπροστά σε ακραίες συνθήκες και αναζήτησαν την τελική κάθαρση"... Οι συντάκτες του Mix Grill



..."Θαυμάσια σκηνοθετημένη παράσταση, που επιτυγχάνει να είναι ανατριχιαστική, μακάβρια, βίαιη, βάναυση ακόμα και διαφορετική, ευφάνταστη και πρωτοποριακή. Περιλαμβάνει σκηνές που δεν έχετε δει ποτέ πριν στη σκηνή... Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση (Μάνος Αντωνιάδης) εκτός από το χειροκρότημα του κοινού, αξίζει οπωσδήποτε βραβείου... Και οι 7 ηθοποιοί ήταν υπέροχοι. Κάθε ανάσα, κάθε κίνηση, κάθε λέξη, κάθε βλέμμα τους έχει μια αξεπέραστη δυναμική. Οι συγκλονιστικές ερμηνείες τους δεν αφήνουν περιθώρια. Πρόκειται για μια καλοκουρδισμένη μηχανή που οδηγεί τους θεατές στα ύψη της θεατρικής απόλαυσης"... Παναγιώτης Μήλας (catisart)



... “Η παράσταση The Curing room είναι έξοχη και αποτελεί σημαντικό λόγο για να πας στο θέατρο. Συγκλονιστικές οι ερμηνείες των ηθοποιών, περνούν από όλα τα συναισθηματικά στάδια που απαιτούν οι ρόλοι με θαυμαστά αποτελέσματα. Ο Δημήτρης Καρατζιάς φρόντισε να αναδείξει τόσο την αγριότητα του έργου, όσο και τη συγκινητική, σχεδόν σπαρακτική αγωνία των επτά ηρώων”... Βασίλης Νάτσιος (Cosmopoliti)



...“Υποκλίνομαι στους 7 ηθοποιούς. Εναλλαγές συναισθημάτων με μια δραματικότητα στο έπακρο!!! Ερμηνείες σπαρακτικές, καθηλωτικές καθώς τους βλέπουμε να κόβουν τη λεπτή κλωστή και από ανθρώπους να γίνονται θηρία. Σκηνές που θα σε ανατριχιάσουν και θα σε γοητεύσουν συνάμα!!!! Συγχαρητήρια κύριε Καρατζιά που για ακόμα μία φορά φανήκατε τολμηρός στο εγχείρημά σας και μας παρουσιάζετε ένα αριστούργημα τόσο σκηνοθετικά όσο και ερμηνευτικά!!! Μας δίνετε πολλή τροφή για σκέψη και προβληματισμό σε κάθε παράστασή σας. Ποιείτε τέχνη χωρίς φραγμούς και όρια με απόλυτη επιτυχία!!!!  Μην τη χάσετε για κανένα λόγο αυτή την παράσταση, ειλικρινά!!!!”... Ν. Καρρά (θέατρο.gr)



..." Εφτά ρόλοι, εφτά ηθοποιοί με διαφορετικά χαρακτηριστικά ηρώων συνεργάζονται άψογα και αποδίδουν ερμηνείες ισάξιες του σκληρών απαιτήσεων του έργου. Ωμό και κτηνώδες έργο θεατρικής μαεστρίας που θα μπορούσε να παίζεται αέναα για ώρες"... Άννα Κάντα (Duduka)



..."Ο σκηνοθέτης δεν προσπαθεί με τεχνάσματα να καλύψει τη γύμνια τους, η παράσταση ενσαρκώνει τον απόλυτο ρεαλισμό των γεγονότων. Τα γυμνά κορμιά δε σοκάρουν, ούτε προκαλούν. Το δράμα είναι τόσο έντονο που ο θεατής επικεντρώνεται στους χαρακτήρες και τις ερμηνείες"... Θοδωρής Κούτρης (prasinizo.gr)



...“Με μεγάλη επιτυχία ο Δημήτρης Καρατζιάς αποδίδει με ρεαλιστικό τρόπο τις συνδέσεις μεταξύ των ηρώων και την κλιμάκωση κάθε συναισθηματικής έντασης και κατάστασης. Οι ερμηνείες έκρυβαν έναν μικρό «θησαυρό» που εξελισσόταν από λεπτό σε λεπτό κόβοντας την ανάσα"... Εύα Αγραφιώτη (Τρίτο Κουδούνι)



..."Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους ηθοποιούς, που ανταπεξέρχονται επάξια στο ύψος των απαιτήσεων της παράστασης. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να πάτε να βιώσετε το Curing room και με βεβαιότητα σας λέμε ότι στο τέλος της παράστασης θα μείνετε ικανοποιημένοι για την επιλογή που κάνατε"... Αλέξανδρος Γίγος (kioskinews.gr)



...“Ο Δημήτρης Καρατζιάς σκηνοθετεί ένα από τα πιο δυνατά θεατρικά έργα που είδα τελευταία. Ένας σκληρός καθρέφτης της ανθρώπινης ψυχής, μια ιδανική αλληγορία του καιρού μας. Όταν ο άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με την ίδια του τη φύση, όταν φτάνει στα όρια της ύπαρξής του... Έξοχα λειτουργική η σκηνοθεσία, αναδεικνύει τις λεπτές ισορροπίες του έργου. Καθηλωτικές οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών! Εξαιρετική παράσταση! ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ!”... Γιάννης Ευθυμιάδης ("Μουσικήν ποίει...",  Μεταδεύτερο)



..."Μέσα από την σκηνοθετική οπτική του Δημήτρη Καρατζιά αναδύεται η συναισθηματική διαδρομή των εφτά έγκλειστων ηρώων από την οργή, την ελπίδα, την αγανάκτηση, την απογοήτευση και την αναγκαία ελπίδα ξανά. Δημιουργείται το αίσθημα της κλειστοφοβίας και του αδιεξόδου μέσα από τις ερμηνείες των ηθοποιών, οι οποίοι και μεταδίδουν ο καθένας μια διαφορετική ποιότητα ιδιοσυγκρασίας...Σε αυτήν την κατεύθυνση συμβάλει και η εξαιρετική χρήση της μουσικής από τον Μάνο Αντωνιάδη, που καταλαμβάνει κεντρική θέση στην παράσταση. Σαν να προκαλεί μια τρικυμία, όπου η μανία της καθίσταται ανεξέλεγκτη και κυρίως απρόβλεπτη"...

Ιφιγένεια Καφετζοπούλου (Artic.gr)



..."Πρώτη φορά βγαίνω από θεατρική αίθουσα και τρέμω ολόκληρη. Ήμουν έτοιμη να ξεσπάσω σε κλάματα για όσα είδα και όσα μπόρεσα να νιώσω κλεισμένη σε ένα κελάρι μοναστηριού. Το «The Curing Room» δεν είναι απλώς άλλη μια εξαιρετική παράσταση του θεάτρου VAULT, είναι μια πραγματική θεατρική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει κανείς"... Μαριάντζελα Ψωμαδέλλη (Radioalchemy)



..."Άκρως τολμηρή πρόταση για τη θεατρική Αθήνα η παράσταση. Όχι για το θέαμα των 7 γυμνών, βασανισμένων, στρατιωτών, αλλά για όσα διαπραγματεύεται επί σκηνής. Σπουδαία δουλειά στη σκηνοθεσία από τον Δημήτρη Καρατζιά, που τόλμησε, για τους σωστούς λόγους, να παρουσιάσει ένα δυνατό έργο γεμάτο μηνύματα. Υπέροχη, για ακόμη μια φορά, η μουσική του Μάνου Αντωνιάδη. Πολλά χειροκροτήματα και πολλές υποκλίσεις στους 7 που ανέλαβαν το δύσκολο έργο να στέκονται επι σκηνής γυμνοί από κάθε άποψη, παρουσιάζοντάς μας με τον πιο ζωντανό και ζοφερό, συνάμα, τρόπο μια από τις αγριότερες ιστορίες εκείνων των χρόνων. Ερμηνείες συνταρακτικές, που αποδίδουν με όλη τη δέουσα ένταση τις απότομες ψυχολογικές διακυμάνσεις των προσώπων και τη βαθμιαία βύθισή τους στην παραφροσύνη της απόγνωσης. Με απερίφραστο θάρρος και πάθος, ξεδιπλώνουν και ξεγυμνώνουν μπροστά μας τη φρικιαστική ομορφιά της ανθρώπινης τραγωδίας"... Οι συντάκτες του Sin Radio



 ...“Πολλές φορές, στο παρελθόν, είχα θαυμάσει ή απορήσει με τα επιτεύγματα και τις ερμηνευτικές δεινότητες κάποιων ηθοποιών, αλλά αυτό που ένιωσα στη συγκεκριμένη παράσταση, υπήρξε συγκλονιστικό. Ο σκηνοθέτης ενορχήστρωσε -με ευφάνταστη προσέγγιση - μια δραματική ελεγεία, που φτάνει στα άκρα. Οι εφτά ηθοποιοί, ένας ένας χωριστά, μα και όλοι μαζί, ως σύνολο, ερμήνευσαν με αξιοθαύμαστο τρόπο τους ιδιαίτερους και πολύ απαιτητικούς ρόλους τους και δικαίως καταχειροκροτήθηκαν. Υπερ-άξιοι”... Νίκος Μπατσικανής (συγγραφέας, ποιητής και κριτικός θεάτρου (Μέλος Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών)) (palmografos.com)



..."Τρομερή χημεία δένει τους επτά καλούς ηθοποιούς, δέσιμο μεταξύ τους που υπογραμμίζει τη συγκίνηση, τον αποτρόπαιο χαρακτήρα και τους πένθιμους ρυθμούς βηματισμού προς το ικρίωμα του τέλους. Η υπέροχη διασκευή κλασικής μουσικής από τον Μάνο Αντωνιάδη, καθώς και η πρωτότυπη μουσική που έγραψε επιτελεί με συγκλονιστικο τρόπο το πέρασμα από τη μια χρονική στιγμή στην άλλη...Η μετάφραση του Αντώνη Γαλέου επιτρέπει στον ταλαντούχο σκηνοθέτη Δημήτρη Καρατζιά να αποσπάσει σπαρακτικές ερμηνείες από το εξαιρετικό cast των ηθοποιών του και να αναδείξει τις λεπταίσθητες αποχρώσεις κακουργίας που πρέπει στο έργο αυτό"... Νίκος Ξένιος (Book Press)



..."Ένας σκηνοθετικός και ερμηνευτικός άθλος που συμπληρώνεται ιδανικά από τις αριστουργηματικές μουσικές και τους ήχους του Μάνου Αντωνιάδη. Μακάρι το πανάξιο καστ να συνεχίσει να ανταπεξέρχεται με δύναμη στο πολύ δύσκολο έργο του, ένα έργο που απαίτησε πολλά από αυτούς ακόμη και πριν πατήσουν πόδι στη σκηνή"... Τάσος Δερτιλής (Grand Magazine)



..."Την Κυριακή το απόγευμα παρακολούθησα μία από αυτές τις παραστάσεις που σου στοιχειώνουν το νου και την ψυχή. Ο Δ. Καρατζιάς μας έδωσε μία πολύ μεγάλη παράσταση, ένα μάθημα ζωής. Μεγάλες παραστάσεις που δίνουν ποιότητα και αξία στη ζωή μας. Έχει μπει στο μυαλό και στην ψυχή των ηθοποιών και πραγματικά ζωγράφισε μέσα τους. Και αυτοί ζωγράφισαν πάνω στην σκηνή. Ο ένας πραγματικά είναι καλύτερος από τον άλλο. Η μουσική του Μάνου Αντωνιάδη ήταν όπως πάντα αποκαλυπτική των προθέσεων και των συναισθημάτων των ηρώων. Άλλη μία μεγάλη μουσική σύνθεση! Οι φωτισμοί του Βαγγέλη Μούντριχα όπως πάντα εξαιρετικοί"... Θοδωρής Προπατορίδης (All4fun)



..."Μη χάσετε αυτή την παράσταση. Γιατί απλούστατα το έργο του David Ian Lee είναι ένα αριστούργημα που αναδεικνύεται μοναδικά μέσα από την αριστοτεχνική σκηνοθεσία και τις συγκλονιστικές ερμηνείες των 7 ηθοποιών του...Ο Δημήτρης Καρατζιάς έφτιαξε μια συγκλονιστική, ευφάνταστη, πρωτοποριακή, καλοκουρδισμένη παράσταση, με έντονο δυναμισμό και υψηλού επιπέδου αισθητική. Μια σύγχρωνη Τραγωδία χωρίς καμία λύτρωση... Οι εφτά πρωταγωνιστές, δίνουν επτά συνταρακτικές ερμηνείες, απόλυτα ζυγισμένες, σχολαστικά δουλεμένες σε κάθε τους λεπτομέρεια, από την παραμικρή κίνηση έως την πιο φευγαλέα ματιά, αποδίδοντας όλη την ένταση και τις λεπτές ψυχολογικές διακυμάνσεις τους, χωρίς υπερβολές, με τρομακτική αμεσότητα και αλήθεια, με τόλμη και πάθος, ενώ σταδιακά οι ήρωες τους βυθίζονται στην απόγνωση, την εξαθλίωση και την τρέλα... Ο όγδοος ήρωας όμως του έργου, οι υπέροχες μουσικές συνθέσεις του Μάνου Αντωνιάδη, ενισχύουν την αγωνία, τον πόνο, την φρίκη, την ένταση και πρωταγωνιστούν δικαίως στην παράσταση"... Μαρία Λεβαντή (gefira.gr)



..."Δύσκολο το εγχείρημα για τον Δημήτρη Καρατζιά αφού έπρεπε και κατάφερε επιτυχώς να εμπλακεί κυρίως με τη συναισθηματική μεταμόρφωση-καταγραφή των επτά έγκλειστων ηρώων του...Καθένας χωριστά οι εφτά ηθοποιοί, αλλά και ως σύνολο συντονίζονται στους απαιτητικούς ρόλους, διαμορφώνοντας ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα για γερά στομάχια"... Νίκος Ρουμπής (monopoli.gr)





!NFO

THE CURING ROOM

3 Νοεμβρίου 2017 - 28 Ιανουαρίου 2018



ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Παρασκευή                    21:15

Σάββατο                         21:15

Κυριακή                         18:15

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)



Τιμές Εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 15,00 ευρώ

Μειωμένο: 12,00 ευρώ (Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων/ ΑμΕΑ

Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ))

Ατέλειες: 5,00 ευρώ







Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS

Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889

(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 - 14:00 και 17:00 - 21:00)










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου