Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

42 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Καλιφόρνια !


Τους 42  έφτασε  ο αριθμός των νεκρών από τις μεγάλες  πυρκαγιές στη βόρεια Καλιφόρνια που ξέσπασαν  την 8η Οκτωβρίου, ξεπερνώντας ακόμη και τα θύματα των πρόσφατων πυρκαγιών στην Πορτογαλία.

Πάνω από 10.000 άτομα  ασχολούνται με την πλήρη κατάσβεση δεκατριών μεγάλων πυρκαγιών,   σε ένα σκηνικό καταστροφής   850.000 στρεμμάτων , καλλιεργειών, κατοικημένων περιοχών και άλλων εκτάσεων στην Καλιφόρνια, κυρίως στις οινοπαραγωγικές περιοχές στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας.
Περίπου από 22.000 άνθρωποι δεν έχουν ακόμη μπορέσει να επιστρέψουν στα σπίτια τους.  
Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες και η υψηλότερη υγρασία βοήθησαν τους πυροσβέστες στο έργο τους τη νύχτα , ενώ οι νέες  μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να συμβάλουν  στο να τεθούν υπό πλήρη έλεγχο οι πυρκαγιές.

Οι φωτιές προκάλεσαν  ζημιές τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε ασφαλισμένα ακίνητα, πιθανολογείται δε ότι ήταν  από τις  πιο δαπανηρές στην ιστορία της Καλιφόρνιας.  

Τα περισσότερα κατεστραμμένα κτίρια κάηκαν στις 8 Οκτωβρίου και στις 9 Οκτωβρίου, όταν ξέσπασαν πυρκαγιές στη χώρα του κρασιού βόρεια του Σαν Φρανσίσκο και σε άλλες γειτονικές περιοχές.
Πυρκαγιά στο  Λος Άντζελες το 1933  είχε στοιχίσει  τη ζωή 29 ανθρώπων, ενώ αυτή του Ουάουλαντ Χιλς το 1991  άφησε 25 νεκρούς. Η τελευταία  θεωρήθηκε  η πιο δαπανηρή πυρκαγιά με το κόστος να φτάνει τα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.
Τότε καταστράφηκαν περίπου τα μισά σπίτια και άλλα κτίρια, όπως στις τωρινές φωτιές, που ήρθαν μετά τα  ανεξέλεγκτα πύρινα μέτωπα  του φετεινού καλοκαιριού .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου