Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Με αφορμή την 28η Οκτωβρίου


 
exofylo SimeasΤίναξε το πολυκαιρισμένο πανί της, τέντωσε το ταλαιπωρημένο της κοντάρι, βγήκε από την ντουλάπα και ήταν πανέτοιμη για ένα υπέροχο ταξίδι πίσω στο χρόνο. Δεν ήταν μόνη, φυσικά, αφού είχε μαζί της την καινούρια της φίλη, τη μικρή Ελευθερία…
Κάπως έτσι ξεκινούν όλα στο παραμύθι της Πηνελόπης Μωραΐτου «Η Ελευθερία και το ταξίδι της ελληνικής Σημαίας». Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πορφύρα και απευθύνεται τόσο σε παιδιά Δημοτικού, όσο και εκπαιδευτικούς. Διατρέχοντας τις σελίδες του οι μικροί αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν με τρόπο ευφάνταστο και διασκεδαστικό τα πάντα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και όχι μόνο.



Η Ελευθερία και το ταξίδι της ελληνικής σημαίας
Συγγραφέας: Πηνελόπη Μωραΐτου
Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα
Εκδόσεις: Πορφύρα
Σελίδες: 59
Με εκπαιδευτικές δραστηριότητες



Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Επανάσταση του ’21, το Έπος το ’40, η εξέγερση του Πολυτεχνείου που οδήγησε στην πτώση της Χούντας… Μέσα από τα μάτια μιας σημαίας και ενός παιδιού μαθαίνουμε για τα γεγονότα που καθόρισαν τη νεότερη ελληνική ιστορία.
Η γνωστή συγγραφέας και εκπαιδευτικός Πηνελόπη Μωραΐτου με τρυφερότητα και φαντασία προσκαλεί τους μικρούς αναγνώστες να γνωρίσουν την ιστορική τους ταυτότητα. Γιατί μόνο με τη γνώση έρχεται και ο σεβασμός προς τους συνανθρώπους μας που προέρχονται από διαφορετικές ιστορικές και πολιτισμικές αφετηρίες.
Αξίζει να το διαβάσετε με τα παιδιά σας ή τους μαθητές σας, αλλά και να υλοποιήσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί από τις εκδόσεις Πορφύρα αποκλειστικά για το συγκεκριμένο βιβλίο. Ανάμεσα στις δραστηριότητες θα βρείτε προτάσεις για ζωγραφική με υλικό από τις σελίδες του παραμυθιού. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Βιογραφικό Πηνελόπης Μωραΐτου
Γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Λογοτεχνίας και το 2004 Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Midwestern State University στις ΗΠΑ στην Παιδική Λογοτεχνία και τα Γυναικεία Στερεότυπα. Έχει διδάξει Λογοτεχνία στο MSU- USA και Παιδική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Έχει διατελέσει μέλος της Ομάδας εργασίας για την Διαπολιτισμική Εκπαίδευση του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ , μέλος του Ελληνικού Κύκλου Παιδικού Βιβλίου και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Έχει γράψει πολλά παραμύθια, καθώς και εκπαιδευτικά βιβλία. Είναι καθηγήτρια Αγγλικών, αποσπασμένη στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κολωνίας. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την ίδια εδώ και τα βιβλία της εδώ


Βάσω Σωτηρίου
We will Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία
Βάσω Σωτηρίου
Διευθύνουσα σύμβουλος
Τηλ: +30 211 400 5461
Κιν.:. +30 6936 159 835
www.vassosotiriou.gr
Email: vassosotiriou@wewill.gr
Facebook: Vasso Sotiriou

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου