Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Καλιφόρνια : Οι φλόγες τρέχουν πιο γρήγορα από τους πυροσβέστες..

Καλιφόρνια - φονική πυρκαγιά
Φονική πυρκαγιά  κατακαίει  στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ μεγάλες αγροτικές εκτάσεις και καλλιέργειες αμπέλου, αγροικίες και μικρούς οικισμούς, με θύματα 26  νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και  αγνοούμενους, με  3.500 κατοικίες και επιχειρήσεις να έχουν καταστραφεί. Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν με ειδικά σκυλιά   νεκρούς στις περιοχές από τις οποίες πέρασε η φωτιά, συνεχίζοντας παράλληλα την έρευνα  για  αγνοούμενους , ο αριθμός των οποίων ακόμη παραμένει αδιευκρίνιστος. Το  έργο των συνεργείων είναι  πολύ δύσκολο, καθώς συχνά ανακαλύπτουν αποτεφρωμένους και μη αναγνωρίσιμους ανθρώπους...Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητες 72 χλμ./ώρα και δυσκολεύουν  το έργο των περίπου 8.000 πυροσβεστών και των εθελοντών.  «Οι φλόγες τρέχουν πιο γρήγορα από τους πυροσβέστες», δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών.
Στην κατάσβεση συμμετέχουν πυροσβεστικά ελικόπτερα και αεροσκάφη, σε μια πυρκαγιά που φέρεται  από τις Αρχές ως η  πιο καταστροφική στην ιστορία της Πολιτείας.
Οι φωτιές αναπτύσσονται σε 22 μέτωπα έχοντας ήδη πυρπολήσει  μια έκταση 700.000 στρεμμάτων, που  αν και "υστερεί" έναντι των ελληνικών "επιδόσεων" (2.200.000 στρέμματα το 2007) δεν θεωρείται καθόλου μικρή  έστω και για μια χώρα με υπερτριπλάσια έκταση από αυτή της Ελλάδας. Οι   αρχές της Καλιφόρνιας  εξετάζουν το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα του  υπέργειου ηλεκτρικού δικτύου,  αν και εξετάζεται και η εκδοχή της "συνεύρεσης" πυρκαγιάς και βραχυκυκλώματος, χωρίς αιτιώδη σχέση μεταξύ τους....
Εν όψει, φωτογραφία του Derek Anderson via AP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου