Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ


Τι λέγαμε πρόσφατα για τους ΑμΕΑ μετασχολικής και περασμένης ηλικίας ; Λέγαμε ότι εκτίθενται σε μια πραγματική κόλαση, την οποία συγκαλύπτουν οι αυτοσυστηνόμενοι ως «οπαδοί της αποϊδρυματοποίησης» και  οι γραφειοκράτες κάθε κατηγορίας…


Καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων του Θεραπευτηρίου  Σκαραμαγκά  την επιχειρούμενη μεταστέγαση του Θεραπευτηρίου:

Ξεκίνησε ήδη το σχέδιο εξόντωσης των παιδιών του ιδρύματος σκαραμαγκά.(Τα παιδιά είναι σήμερα ηλικίας 40-50 ετών και έχουν ζήσει και μεγαλώσει στο ίδρυμα αυτό επί 30 χρόνια).



Η μεταστέγαση  αυτή φαίνεται να έχει πολλούς στόχους.

Το πούλημα του κτιρίου που ζουν τόσα χρόνια, και πηγαίνοντας τα σε διαφορετικούς χώρους με διαστάσεις και συνθήκες φυλακής είναι αρκετό από μόνο του να τα διαλύσει ψυχικά, αφού έχουν βαριές αναπηρίες αυτισμού & εγκεφαλοπάθειας.


Η καθυστέρηση νοημοσύνης δεν συνεπάγεται καθυστέρηση συναισθημάτων. Το αντίθετο.

Σε συνδιασμό με την γνωμάτευση των ΚΕΠΑ προ 3 ετών περίπου που χαρακτήρισε τις παθήσεις τους ότι το ποσοστό αναπηρίας τους προέρχεται από ψυχιατρική πάθηση,αυτό δίνει την δυνατότητα για χρήση ψυχοφαρμάκων που μειώνουν δραματικά το προσδόκιμο ζωής κρατώντας τα σε μόνιμη καταστολή ή δέσιμο με ιμάντες και σχοινιά καλύπτοντας έτσι το πρόβλημα της έλειψης προσωπικού που έχει δημιουργηθεί μεθοδευμένα.

 Το αντίδοτο σε όλα αυτά είναι ο προαυλισμός και η εκτόνωση τα οποία διαπιστωμένα  έχουν τεράστια ευεργετικά αποτελέσματα για εκείνα.

Καταλήγοντας στους νέους απάνθρωπους για τις ανάγκες τους χώρους, μόνιμα ή «προσωρινά» με άγνωστη συνέχεια,το μέλλον τους θα είναι μαύρο και με σύντομη διάρκεια.

Είναι χρέος όλων μας και δικαίωμα που δεν μπορεί να μας αφαιρέσει κανείς να προστατέψουμε με κάθε τρόπο τα υπέροχα αυτά πλάσματα και να δώσουμε το παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γονιών  την Τρίτη 17/10 στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο εργασίας όπου υπάγεται η διοίκηση του ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου