Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει έκθεση καπέλου και κοσμήματος



Από  5 Μαΐου έως  18 Μαίου
Καθημερινά,  από  19:00 ως  24:00


H Daniela Lacuri από την Αργεντινή και η Λία Μπάρμπα από τη Σύρο δημιουργούν αντίστοιχα καπέλο και κόσμημα παντρεύοντας νησιώτικα μοτίβα με την Αργεντίνικη παράδοση. Εποχές του χρόνου, εποχές των αιώνων εμπνέουν τις δύο δημιουργούς που δίνουν στα υλικά τους, φόρμες θεατρικές, ρομαντικές και άλλοτε πιο αφηρημένες.

H Daniela Lacuri με αργεντίνικη καταγωγή εγγυάται την ιδιαιτερότητα των καπέλων, αφού η ύπαρξή τους είναι κυριολεκτικά στην καθημερινότητα της Αργεντινής και μέρος της κουλτούρας της. Ξεκινώντας από μοναδικά καπέλα, στολισμένα με δαντέλες ή φτερά κι άλλοτε με χειροποίητα λουλούδια, αλλά και απλά, καθημερινά καπέλα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα θεατρικά καπέλα, που φαίνονται να ταξίδεψαν από άλλη εποχή για να φτάσουν στο σήμερα με μοναδικό εισιτήριο την πρωτοτυπία πάνω σε κλασικά μοτίβα και φόρμες.

Η Λία Μπάρμπα, με το ψευδώνυμο «Περσαλία» έγινε γνωστή για το ξεχωριστό κόσμημά της. Η δημιουργός που αρνείται να βλέπει τις γυναίκες να φορούν παρόμοια κοσμήματα, γιατί αυτά τους παρουσιάζουν σαν «επιταγή της μόδας», δημιούργησε το δικό της στυλ απευθυνόμενο στις γυναίκες κάθε ηλικίας που θέλουν να αναδείξουν την ξεχωριστή τους προσωπικότητα μ’ένα κόσμημα διαφορετικό.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθούν στις φιλοζωικές οργανώσεις “Αnima” και “Φιλοζωική Ομάδα Σύρου”.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αργεντινής.


Πολυχώρος VAULT
Μελενίκου 26, Βοτανικός (Γκάζι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου