Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

«Οι πιο πράσινες εκδηλώσεις της πόλης» από την APIVITA






Καταρχήν : συμπαθώ την APIVITA  γιατί το 2011, ήταν η επιχείρηση  που ορθώθηκε στην ειδεχθή  απόπειρα των χημικών λόμπυ της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εκτοπίσουν από την αγορά τα φυσικά, θεραπευτικά ή καλωπιστικά βότανα . Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η ολοσέλιδη καταχώρηση της APIVITA στην «Καθημερινή» (15.5.2011), όπου υπογράμμιζε την μακραίωνη χρήση των βοτάνων της ελληνικής φύσης, ακόμη και από την εποχή του Ιπποκράτη.









Τώρα η  APIVITA και η πολιτιστική πλατφόρμα www.elculture.gr



εγκαινιάζουν τα green talks, μια σειρά μηνιαίων ανοιχτών συζητήσεων,  αντλώντας  θεματολογία  από τον  «πράσινο» τρόπο ζωής  μέσα στην πόλη.

Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται στα πλαίσια των ανοιχτών συζητήσεων, σεμιναρίων, μαθημάτων  και workshop που εδράζονται   στην αίθουσα «Ιπποκράτης»  στον δεύτερο όροφο του APIVITA Experience Store ,  στο κέντρο της πόλης, στην οδό Σόλωνος 6.



Λέει η APIVITA :

[Eν όψει, έργο της Κατερίνας Χαδουλού]

«Στα green talks  συναντιούνται  η αγάπη μας για τη φύση, το ενδιαφέρον μας για την οικολογία, η ευαισθησία μας για τα σύγχρονα περιβαλλοντικά  και κοινωνικά θέματα, το ηθικό και αειφόρο επιχειρείν  με τον πολιτισμό, την αστική κουλτούρα,  τα σύγχρονα ρεύματα σκέψης, τα επίκαιρα θέματα και οι προβληματισμοί των σύγχρονων ανθρώπων της πρωτεύουσας.

 Πάνω από όλα ευχόμαστε να αποτελέσουν την αφορμή για να συναντηθούν και να συζητήσουν  άνθρωποι  που σκέφτονται και δρουν με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο, πολίτες με ευαισθησίες και ανησυχίες, άνθρωποι που αγαπάνε την πόλη, και  μέσα από την καθημερινές πρακτικές τους,  είτε μέσα από συλλογικές ή ατομικές προσπάθειες,  θέλουν να κάνουν τον κόσμο γύρω τους λίγο καλύτερο αλλά και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις , ιδέες, και εμπειρίες.

Ιδανικά θα θέλαμε ο νέος μας χώρος, το APIVITA Experience Store,  να ανοίξει στην κοινωνία, στη γειτονιά, στις κοινότητες της Αθήνας, στα οικολογικά κινήματα  και να γίνει η «φωλιά» όπoυ θα γεννηθούν  νέες ιδέες, εγχειρήματα και συνεργασίες.

Στο  Hippocrates Lecture Hall, μία Πέμπτη κάθε μήνα, σας καλούμε να λάβετε μέρος στις πιο πράσινες, ζωντανές, σύγχρονες, ανοιχτές, ανθρώπινες συζητήσεις για θέματα  που αφορούν εμάς και την ποιότητα της ζωής μας . Το πρώτο  Green Talk  

είναι αύριο,  15 Μαΐου και Πέμπτη, ώρα 19:00, που θα πραγματοποιηθεί, παρά κάποιες βολές από το χώρο των γεωτεχνικών, με θέμα :“Εθνικός Κήπος, ένας ιστορικός κήπος στην καρδιά της Αθήνας: Χρήσεις, αναπλάσεις, παρεμβάσεις, αντιδράσεις”. Οι βολές οφείλονται στο ότι οι ομιλητές ανήκουν κυρίως στο χώρο των αρχιτεκτόνων…

Συμμετέχουν:

Νικόλαος Ρουσσέας, Αρχιτέκτονας, Πρόεδρος Επιτροπής Εθνικού Κήπου

Σωματείο «Oι φίλοι του Εθνικού Κήπου»

Μωραΐτης Κώστας, Αρχιτέκτονας, καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Κατερίνα Πολυμέρου-Καμηλάκη, Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας, Ακαδημία Αθηνών

Συντονίζει η δημοσιογράφος  Χαρά Τζαναβάρα

Στη συζήτηση θα γίνουν παρεμβάσεις για το θέμα από τις Δημοτικές Παρατάξεις  που διεκδικούν τον Δήμο της Αθήνας αλλά και γεωπόνοι και  αρχιτέκτονες

Είσοδος Ελεύθερη

ΤΗΕ APIVITA EXPERIENCE STORE, Σόλωνος 6, Κολωνάκι

Τηλέφωνο επικοινωνίας:

2103640560 (Κατάστημα)

6970432465, (Ευγενία Μπόζου, Δ/ντρια Corporate Affairs APIVITA)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου