Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Επίσκεψη στο κτήμα Αρβανίτη με τον «Όμιλο Φίλων Βουνού και Θάλασσας»



Το κτήμα Αρβανίτη με τις βιολογικές καλλιέργειές του βρίσκεται στην περιοχή των Κιούρκων, σε πολύ μικρή απόσταση από τη λίμνη του Μαραθώνα. Το κτήμα φιλοξενεί το «Εναλλακτικό Σχολείο Οικολογικής Γεωργίας», όπου ένας μεγάλος αριθμός ατόμων - εν ενεργεία ή δυνάμει βιοκαλλιεργητών-  παρακολουθεί τις Κυριακές μαθήματα για τη διαχείριση του εδάφους, την αντιμετώπιση των φυτασθενειών, την χρήση ήπιων καλλιεργητικών μεθόδων  με στόχο την μεγιστοποίηση της ποιοτικής παραγωγής.


Το κτήμα κατέχει  μια σχετικά μεγάλη έκταση  στο επίκεντρο ενός αυθεντικού αγροτικού τοπίου. Στις δυο ενδιάμεσες εποχές, την Άνοιξη και το Φθινόπωρο, ο χώρος  του προσλαμβάνει μια εκπληκτική αισθητική ποιότητα, για διαφορετικούς βέβαια  λόγους.  Ειδικά πάντως την Άνοιξη,  η πανκυριαρχία του πράσινου, η στιλπνότητα του ουρανού, τα ρυάκια που οδεύουν προς την λίμνη Μαραθώνα, βάζουν τον επισκέπτη σε σκέψεις, για το πώς τέτοιοι παραδείσιοι χώροι εξακολουθούν να υπάρχουν στην Αττική…



Ο ΟΦΒΘ θα επισκεφθεί το κτήμα το Σάββατο  17 Μαϊου και  παράλληλα θα γίνει ξενάγηση στην ευρύτερη περιοχή από τους  Θοδωρή Αρβανίτη και  Γιάννη Σχίζα.

Ώρα αναχώρησης για το κτήμα : 09.00 πμ, Ομόνοια

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν θέση στο  6977 578 747




  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου