Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ιδεολογικές περιπολίες στη Μάνη…

Ο «ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο Μάνης» (Περιβαλλοντικός - Πολιτιστικός Όμιλος)  συνεχίζει τις περιπολίες του και τις  βολές   σε σχέση με το θέμα των ΑΠΕ (Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας) και ειδικότερα των ανεμογεννητριών – αυτή τη φορά με την έκδοση ενός ενημερωτικού φυλλαδίου  με τίτλο:

"Αυτή τη Λακωνία θέλουμε;"

Και με υπότιτλο :

Κι αν υποθέσουμε πως δε μας νοιάζει ο Πάρνωνας, ο Μαλέας,  ο Σαγγιάς, ο κάμπος της Σκάλας, η Μάνη, το τοπίο, θέλουμε να έχουμε πανάκριβο ρεύμα;"


Το έντυπο  εξηγεί με απλά λόγια, πως θα επηρεαστεί η Λακωνία από την αλόγιστη χρήση Βιομηχανικών ΑΠΕ (ΒΑΠΕ) και γιατί η τεχνολογία των ΑΠΕ (ανεμογεννήτριες φωτοβολταϊκά), είναι πανάκριβη, μη αποτελεσματική, δε μειώνει ρύπους και καύσιμα και έτσι όπως αναπτύσσεται αλόγιστα και χωρίς σχεδιασμό, κάνει τελικά πολύ περισσότερο κακό, παρά καλό.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν  ολόκληρο το έντυπο κάνοντας κλικ εδώ 

Ο ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο Μάνης δεν είναι γενικά  και ολοκληρωτικά ενάντια στις ΑΠΕ , ενώ επίσης αποδέχεται  την αναγκαιότητα απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και ανάπτυξης πιο ήπιων μορφών ενέργειας.
Όμως  υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη των ΑΠΕ για να επιτελέσει το σκοπό της, πρέπει να γίνει με έναν τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, φιλικό προς τον άνθρωπο, και οικονομικά βιώσιμο, πράγμα που ως τώρα ούτε γίνεται, ούτε φαίνεται  εφικτό στο άμεσο μέλλον. Τουναντίον οι ΑΠΕ παρουσιάζονται ως η μαγική λύση δια πάσαν  νόσον... ενώ στην πραγματικότητα δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν…..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου