Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Στη μνήμη της Μυρτώς Απέργη



Ο "Βοτανικός Κήπος Ι. & Α. Ν. Διομήδους" και ο Μάκης Απέργης, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), έχουν δημιουργήσει ένα βραχόκηπο στη μνήμη της Μυρτώς Απέργη, αξιοποιώντας τη συλλογή γεωφύτων της Μυρτώς και του Μάκη Απέργη, αλλά και άλλων δωρητών.
Η Μυρτώ υπήρξε αξιόλογο μέλος της ΕΕΠΦ και θα παραμείνει αξέχαστη για την αγάπη, αλλά και τη γνώση της για τη χλωρίδα της χώρας μας και για την πληθώρα των εμπεριστατωμένων άρθρων της στο περιοδικό "Η Φύση".
Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης  προσκαλεί  όλους, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013, στην Τελετή Αφιέρωσης του Βραχόκηπου Ελληνικών Γεωφύτων στη μνήμη της Μυρτώς Απέργη.
Θα ακολουθήσει επίσκεψη και ξενάγηση στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους από την Ειρήνη Βαλλιανάτου, δρα Βιολόγο, Συστηµατική Βοτανικό-Φυτοκοινωνιολόγο και προϊσταμένη του Βοτανικού Κήπου Διομήδους. Η επίσκεψη-ξενάγηση θα διαρκέσει 1.30 έως 2 ώρες.
Θα είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουμε πιο πολλά για τη σημαντική συλλογή φυτών από ελληνικά, αλλά και πολλά ξενικά είδη (αρκετά από αυτά θα είναι σε άνθηση αυτή την εποχή), για τη σημασία τους και για τα μελλοντικά σχέδια για τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους από την Ειρήνη Bαλλιανάτου, που είναι δραστήριο μέλος της Εταιρίας μας εδώ και πολλά χρόνια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ


  • Αναχώρηση από την Πλατεία Συντάγματος (ΕΛ.ΤΑ.) στις 9:00 π.μ.
  • Τελετή Αφιέρωσης του Βραχόκηπου Ελληνικών Γεωφύτων στη μνήμη της Μυρτώς Απέργη.
  • Επίσκεψη & Ξενάγηση στον Κήπο Διομήδους (1.30-2 ώρες περίπου).
  • Επιστροφή στο Σύνταγμα στη 1.30 μ.μ. περίπου.
Δηλώσεις συμμετοχής έως Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, στη Γραμματεία της ΕΕΠΦ, κα Χριστίνα Θεοδωρίκα, τηλ.: 210 322 4944 (εσωτ: 107, ώρες 13.00-15.00), e-mail: christina@eepf.gr
Κόστος συμμετοχής: € 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου