Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Eυκαιρία για την ελληνική γεωργία......


 

 Την Παρασκευή, 23 Νοε 2012,  αρχίζει το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας  με τίτλο: «Οικονομική κρίση: Νέες ευκαιρίες για την επανασύνθεση του αναπτυξιακού ρόλου της ελληνικής γεωργίας», στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης-ΑΠΘ (στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων,  απέναντι από το Πανεπιστήμιο Μακεδονία) από την Εταιρεία Αγροτικής Οικονομίας-ΕΤΑΓΡΟ (συνδιοργανωτές: ΑΠΘ, ΓΠΑ, ΠΔΕ, Χαροκόπειο, ΑΤΕΙΘ, ΤΕΙΔΜ, ΓΕΩΤΕΕ & ΥπΑΑΤ).

 

Μετά την μελέτη της MacKinsey που χρηματοδοτήθηκε από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών, την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ένωση των Ελληνικών Τραπεζών και προσδίδει ιδιότητες ατμομηχανών της ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας στην ΓΕΩΡΓΙΑ, την βιομηχανία ΤΡΟΦΙΜΩΝ και τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ, φαίνεται ότι πολλοί έστεψαν ξανά τα βλέμματα στον αγροτικό τομέα και ίσως και στον αγροτικό κόσμο, ξεκινώντας από την φορολόγησή του. Είναι μάλλον λάθος εκκίνηση, αλλά στο συνέδριο της ΕΤΑΓΡΟ 23-24/11/2012, στο ΑΠΘ, στην Θεσσαλονίκη, περιμένουμε να προσδιορισθούν οι προϋποθέσεις επανασύνθεσης του αναπτυξιακού ρόλου της γεωργίας.

 

Οι θεματικές στις εννιά Συνεδρίες και στην στρογγυλή τράπεζα είναι:

 Αγροτική παραγωγή – ανταγωνιστικότητα, Θεσμική Ανασυγκρότηση της Γεωργίας & της Υπαίθρου, Πληροφόρηση /Εκπαίδευση /Κατάρτιση & Μετανάστευση, Οργάνωση των Αγορών Τροφίμων, Ποιότητα-Εμπορία γεωργικών προϊόντων /τροφίμων-Καταναλωτές, Εξωτερικό Εμπόριο Γεωργικών Προϊόντων & Τροφίμων, Πολιτική Αγροτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Αειφορία & Περιβαλλοντική Αποτελεσματικότητα, Αγροτικό τοπίο, Γη & Αγροτουρισμός και Ο ρόλος του αγρο-διατροφικού τομέα στην αντιμετώπιση της κρίσης.
 

Η ΕΤΑΓΡΟ θα τιμήσει τον αγρότη, αγροτο-οικονομολόγο και ιδρυτικό μέλος της Δρ Πάνο Παναγόπουλο, ενώ την κεντρική εναρκτήρια ομιλία θα εκφωνήσει ο Δρ Αλκίνοος Νικολαΐδης, π. Διευθυντής του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων-ΜΑΙΧ.

 

Το Σάββατο, 24/11/2012, στις 12.00 στο Στρόγγυλο τραπέζι, με θέμα τον ρόλο του αγροδιατροφικού τομέα στην αντιμετώπιση της κρίσης, με συντονιστή τον καθ Κ. Αποστολόπουλο θα μετέχουν ο αν. καθ Αλεξ. Κουτσούρης (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), ο Δρ Αθ. Θεοχαρόπουλος (Ειδικός Γραμματέας ΥπΑΑΤ), ο αγρότης Σπ. Καχριμάνης (Διευθυντής Συνεταιριστικής Οργάνωσης) & ο επιχειρηματίας Θ. Μιχαηλίδης. Με  την λήξη του  Συνέδριου  θα δοθούν τα βραβεία «Χρυσός Ευελπίδης» σε υποψήφιους διδάκτορες, τιμώντας τον Χ. Ευελπίδη, ένα πρότυπο προσφοράς στην αγροτικό τομέα.

Πληροφορίες: www.etagro.gr  

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου