Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η Ελληνική Εταιρεία στα μικρά παιδιά….

 


Στη δεκαετία του 60  ήταν «η θεία Λένα στα μικρά παιδιά»- κατά κόσμον Αντιγόνη Μεταξά...Σήμερα καμια σύγχρονη  θεία Λένα  δεν θα μπορούσε να αγνοήσει τη περιβαλλοντική κουλτούρα , που μπορεί ή πρέπει  να εγκλείεται στη παραμυθοποιϊα….
Αμ’ έπος αμ’ έργον, η  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού και οι εθελόντριές της , καλούν τα παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου και τους γονείς τους ,  την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 στις 11.30 το πρωί  στην Πλάκα (Τριπόδων 28), σε ένα ευχάριστο και  δημιουργικό πρωινό, όπου και θα παρουσιασθούν τρία  προγράμματα περιβαλλοντικής παραμυθοπλασίας  :  

Οι περιπέτειες του ΑΝΑΠΛΑΓΥΑΛΟΥΧΑ
Γιατί να κάνουμε ανακύκλωση; Τι γνωρίζουμε γι αυτήν;  Μέσα από δημιουργικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες μαθαίνουμε  να διαχειριζόμαστε με ορθό τρόπο τα απόβλητα που παράγουμε.
                             Για να μην πούμε το νερό νεράκι

           Το γλυκό νερό, απαραίτητο συστατικό κάθε μορφής ζωής στον  «γαλάζιο»  πλανήτη μας, εξαντλείται. Ποιες ανάγκες  ικανοποιεί το νερό; Από πού φτάνει στο σπίτι μας; Το χρησιμοποιούμε με σωστό τρόπο στην καθημερινή ζωή μας;

Ο Κουκής και ο Ρεβίθης

Τι είναι και ποια η αξία της βιοποικιλότητας; Ποια η θέση των σπόρων σε αυτή; Αφή, ακοή όραση εμπλέκονται διαδοχικά και ταυτόχρονα, έτσι ώστε τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι να  οδηγηθούν σταδιακά στην συνειδητοποίηση της σημασίας των σπόρων.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και γι αυτό  θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για  πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στην ιστοσελίδα  www.ellet.gr  ή  στα τηλ. 210 – 32 25 245 / 210 – 32 26 693  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου