Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

"Ανήσυχοι θεατρίνοι", Μπρεχτ και αθηναϊκό κέντρο….


Μουσική παράσταση βασισμένη σε πολιτικά ποιήματα και τραγούδια του Μπέρτολτ Μπρεχτ θα παρουσιάσουν οι «Ανήσυχοι Θεατρίνοι» στο κινηματοθέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 – Μετρό Βικτώρια, τηλ. 2108215469) από την Παρασκευή 16/11/2012 και κάθε Παρασκευή στις 9 μ.μ.

Λένε οι ΑΘ :
 «Την εποχή του Μπρεχτ,  η εξαθλίωση οδήγησε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στη δική μας εποχή δεν ξέρουμε ακόμα πού θα καταλήξει. Τότε οι άνθρωποι φώναζαν με δύναμη και με οργή για την κατάντια τους. Τα ίδια συναισθήματα νιώθουμε και τώρα και τα φωνάζουμε κι εμείς μέσα απ’ αυτά τα κείμενα….

….Ο Μπρεχτ γράφει ποίηση από τα δεκατρία του χρόνια. Αν και είναι περισσότερο γνωστός ως δραματουργός, στην πατρίδα του θεωρείται ο μεγαλύτερος ποιητής του αιώνα – και ο ίδιος λέει πως είναι ποιητής. Η ποίησή του, άλλοτε λυρική, άλλοτε επική, φωτίζει τη ζωή και διαφωτίζει τους ανθρώπους, ώστε να κάνουν την καθημερινότητά τους βιώσιμη….

..... Επιλέξαμε τα πολιτικά του ποιήματα γιατί μας δίνουν το έναυσμα και για μια δεύτερη διαμαρτυρία. Διαμαρτυρία ενάντια στην υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, όπου κάποιοι επιμένουμε να ζούμε κρατώντας τον ακόμα ζωντανό. Σε όσους επιχειρούν να μας κάνουν να εγκαταλείψουμε τις γειτονιές του κέντρου, απαντάμε με παραστάσεις και πολιτισμό. Δεν θέλουμε να αφήσουμε τα σπίτια μας. Να πάμε πού; "
 

Στην παράσταση ακούγονται μουσικά θέματα των Κουρτ Βάιλ, Χανς Άισλερ, Πάουλ Ντεσάου κ.ά. 
Σκηνοθεσία: Αθηνά Κεφαλά
Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Μαρία Μαυροματάκη, Νιόβη Πεπέ, Χάρης Φλέουρας
Μουσική διδασκαλία, μπαγιάν: Σοφία Μουλακάκη 
Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, πριν την έναρξη της παράστασης, θα μιλήσει για τον Μπέρτολτ Μπρεχτ η Νάντια Βαλαβάνη.Γενική είσοδος: 8 ευρώ, Φοιτητικό – κάρτα ανεργίας: 5 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου