Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Τα όνειρα θέλουν παρέα



3Κάθε βράδυ, όταν το σώμα και το πνεύμα χαλαρώνει κάνουμε ξανά και ξανά το ίδιο πράγμα: Ονειρευόμαστε. Εργάζεται για εμάς το υποσυνείδητο. Αυτό δημιουργεί τις εικόνες, τους ήχους… Είναι μια υπόθεση καθαρά προσωπική. Πόσο συχνά, όμως, αφήνουμε τον εαυτό μας να ονειρευτεί με τα μάτια ανοιχτά; Και πόσο συχνά προσκαλούμε τους αγαπημένους μας να ονειρευτούμε μαζί; Μήπως έχουμε ξεχάσει ότι το όνειρο θέλει παρέα και πως αυτό που σήμερα είναι όνειρο μπορεί να αποδειχθεί η αυριανή μας πραγματικότητα;
Ο μουσικός, συνθέτης και ιδρυτής των συνόλων Ιέραξ Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος έρχεται να μας θυμίσει τη συλλογική αξία του ονείρου μέσα από τη συναυλία με τίτλο «Η Τέχνη του Ονειρέματος» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στον φιλόξενο χώρο του GiocondArt Café.

Σ’ αυτή την τόσο ξεχωριστή βραδιά, η μουσική θα έχει φυσικά τον πρώτο λόγο, καθώς τα σύνολα Ιέραξ θα ερμηνεύσουν μελωδίες τόσο του Σωτήρη-Νίκολα Κάσσου, όσο και άλλων διεθνώς αναγνωρισμένων συνθετών, όμως θα έχουν το δικό τους ξεχωριστό ρόλο, τόσο η ζωγραφική, όσο και η αφήγηση. Η συναυλία θα ανοίξει με ένα εξαιρετικό κείμενο της θεωρητικού τέχνης Δόμνας Χανουμίδου, ενώ οι μελωδίες θα «συνομιλούν» με το έργο “Black Head” του ζωγράφου Αντώνη Γιακουμάκη.
Ο Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος σημειώνει γι’ αυτή τη βραδιά: «Η Τέχνη του Ονειρέματος είναι πανάρχαια. Ονειρευόμαστε άραγε μόνοι; Όσοι καλά γνωρίζουν λένε πως συμβαίνει το αντίθετο. Τα όνειρα είναι ένα δρώμενο, όπως και η μουσική. Συμμετέχουμε σε αυτό, ατομικά και συλλογικά. Η τέχνη εν γένει μοιράζεται με το ονείρεμα τα ίδια αρχέτυπα, τα ίδια συναισθήματα, τον ίδιο σκοπό. Και αυτός ο τελικός σκοπός δεν είναι άλλος από την αφύπνιση».

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Η Τέχνη του Ονειρέματος
Πότε: Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 20:30
Πού: GiocondArt Café, Εθνικής Αντιστάσεως 8, Άνω Ιλίσια, τηλ.: 215 5014291
Είσοδος: € 5
Μουσικά Σύνολα Ιέραξ:
1ο Βιολί: Ίωνας Κουρμπανάς
2ο Βιολί: Κώστας Κακάβας
Τσέλο: Κλεοπάτρα Δαρδάλη
Πιάνο, άρπα, πνευστά, σύνθεση: Σωτήρης Ν. Κάσσος
Εικαστική συμμετοχή: Αντώνης Γιακουμάκης (Ζωγράφος)
Απαγγελία εισαγωγής: Βασίλης Γαρυφαλλάκης (Ζωγράφος)
Κείμενο εισαγωγής: Δόμνα Χανουμίδου (Θεωρητικός Τέχνης)



Βάσω Σωτηρίου
We will Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία
Βάσω Σωτηρίου
Διευθύνουσα σύμβουλος
Τηλ: +30 211 400 5461
Κιν.:. +30 6936 159 835
www.vassosotiriou.gr
Email: vassosotiriou@wewill.gr
Facebook: Vasso Sotiriou
Νάντια Γιαννούλη
PR & Επικοινωνία
Τηλ: +30 211 400 5461
Κιν: +30 6932 525 126
www.vassosotiriou.gr
Email: nadiagiannouli@wewill.gr
Facebook: nadia.giannouli
1px

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου