Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Εκδήλωση για τα τενάγη των Φιλίππων





Το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στα πλαίσια της ολοκλήρωσης του έργου της ομάδας εργασίας Γεωτεχνικών που είχε συστήσει για τα Τενάγη Φιλίππων, οργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του έργου της παραπάνω ομάδας εργασίας με αντικείμενο «Τα προβλήματα των Τεναγών Φιλίππων, η αντιμετώπιση τους και η αειφορική τους διαχείριση». Η  εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλίππων «ο Απόστολος Παύλος», την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 στις 18:00. Είσοδος ελεύθερη.
        Τα Τενάγη Φίλιππων είναι ένας υγρότοπος τύρφης, ένας μοναδικός φυσικός σχηματισμός για τη χώρα μας και παγκοσμίως, που για τις ανάγκες των προσφύγων – κατοίκων της περιοχής, μετατράπηκε με την εκτέλεση των κατάλληλων εγγειοβελτιωτικών έργων σε μια παραγωγική καλλιεργούμενη έκταση, που τόσο ανάγκη την είχαν οι πρόσφυγες κάτοικοι . Η φύση του σχηματισμού αυτού - που ουσιαστικά είναι ένας υγρότοπος που συνεχώς αποστραγγίζεται -  σε συνδυασμό με τις λανθασμένες ανθρώπινες πρακτικές όλα αυτά τα χρόνια, έχουν φτάσει την κατάσταση στα Τενάγη Φιλίππων σε οριακά επίπεδα.
        Η ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από αξιόλογους Γεωτεχνικούς επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, εργάστηκε και προσέφερε τις υπηρεσίες της εδώ και 1,5 έτος χωρίς αμοιβή.
Αντικείμενο της ήταν να συγκεντρώσει και να επεξεργαστεί όλα τα στοιχεία που αφορούν τα Τενάγη Φιλίππων και στη συνέχεια να υποβάλει τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση των συχνών πλημμυρικών φαινομένων που μαστίζουν την περιοχή και για την εν γένει αειφορική τους διαχείριση και ανάπτυξη, τηρώντας πάντοτε την κείμενη νομοθεσία. Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι τα μέλη της ομάδας εργασίας, οι κ.κ. Σαριγκόλη Ιωάννα – Γεωπόνος, ΔΑΟΚ Δράμας, Σοφρωνίδης Κοσμάς – Ιχθυολόγος, ΔΑΟΚ Δράμας και Χατζηαγγέλου Μαρία – Γεωλόγος, συνεργάτης Α.Π.Θ..
        Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, που όλοι βιώνουμε αυτά τα χρόνια, χρέος μας είναι να αναδεικνύουμε αξιόλογες προσπάθειες που υποστηρίζουν τις προοπτικές ανάπτυξης του τόπου μας και υποβάλουν σχετικές προτάσεις για αυτό το σκοπό. Μετά την παρουσίαση του έργου της ομάδας εργασίας θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση για τα Τενάγη Φιλίππων.


Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.
του ΓΕΩΤΕ.Ε.
Ανατολικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου