Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Χορός δωματίου, Γαλλική κατάδυση: Πορτραίτο της Αιωνιότητας



Ένα οργασμικό ηχητικό  πανδαιμόνιο με βάση το Μπολερό του Μωρίς Ραβέλ
συνοδεύει οκτώ χορευτές σε ομαδική  χορευτική δράση




Με ένα πολλά υποσχόμενο Πορτραίτο της Αιωνιότητας κλείνει στο Μικροσκοπικό Θέατρο στις 3 Δεκεμβρίου το φεστιβάλ χορού με γαλλική μουσική Χορός δωματίου, Γαλλι«κή κατάδυση που παρουσιάζεται υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου.
Μουσική: Maurice Ravel, Boléro | Χορός: Τιτή Αντωνοπούλου ♦ Αθηνά Κυρούση ♦ Αλίκη Κόντζιου – Γούσα ♦ Γιάννης Μήτσος ♦ Εύα Παγουλάτου ♦ Ελίνα Παπαδοπούλου ♦ Βανέσσα Σπινάσα ♦ Μιχάλης Τσικριτέας. Η χορογραφία, τα κοστούμια και οι φωτισμοί είναι της Αναστασίας Λύρα.

Αφετηρία του έργου είναι ένα οργασμικό, ηχητικό πανδαιμόνιο, το οποίο προκύπτει από τη σύνθεση πέντε διαφορετικών ερμηνειών του Μπολερό του Μωρίς Ραβέλ και συνοδεύει ακουστικά την καλειδοσκοπική, αναλυτική, πολύμορφη κινητική δράση μιας ομάδας οκτώ χορευτών που αυτοσχεδιάζουν.
Το εικαστικό και κιναισθητικό αποτέλεσμα συνιστά μια σαφή πρόταση οργανικής πλαστικής πειθαρχίας στο χορού και τη χορογραφία, ενώ το δραματικό, «αφηγηματικό» νόημα παραμένει ανοιχτό στην ερμηνεία του θεατή, όπως και η τρυφερή ειρωνεία του τίτλου.





Δεξίππου 5 & Πλατεία Ταξιαρχών, Πλάκα (150 μέτρα από το Μετρό Μοναστηράκι)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6989 443157. Κράτηση απαραίτητη λόγω περιορισμένου χώρου
Γενική είσοδος: 10 ευρώ, Μειωμένο εισιτήριο, 5 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου