Η
γαστρονομία αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία. Η καλή τοπική κουζίνα είναι η
ραχοκοκαλιά της γαστρονομικής προσφοράς. Η προβολή της γαστρονομίας χρειάζεται αυτοτελείς-στοχευμένες
ενέργειες. Με αυτές τις σκέψεις πραγματοποιείται η έκθεση FoodTouristica
2015 στον
πρώην Δυτικού αεροδρομίου Ελληνικού. Ο γαστρονομικός τουρισμός έχει την
ευκαιρία να απογειωθεί ενισχύοντας τον γαστρονομικό-τουριστικό κλάδο και την
ελληνική οικονομία. http://www.foodtouristica.com/
Η γαστρονομία, η
τέχνη της παρασκευής καλού και νόστιμου φαγητού, αναβαθμίζει την ταξιδιωτική
εμπειρία και επιπλέον αποτελεί σημαντικό πόλο
έλξης για εύπορους τουρίστες ειδικού ενδιαφέροντος. Η ελληνική κουζίνα διαθέτει
αρετές αλλά χαρακτηρίζεται από δύο σοβαρές αδυναμίες: τα προβλήματα ποιότητας
σε όλο το φάσμα παροχής γαστρονομικών υπηρεσιών και την απουσία αποτελεσματικής
προβολής του γαστρονομικού πλούτου της Ελλάδας.
Αυτήν ακριβώς την ανάγκη
καλύπτει η έκθεση FoodTouristica
2015.
Μέσα από τις
παράλληλες εκδηλώσεις στόχος είναι η ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος τόσο
στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό μέσω του θρησκευτικού τουρισμού, του
οινολογικού τουρισμού, του αγροτουρισμού και οικοτουρισμού. Καλή χρονική συγκυρία
είναι η αναγνώριση της ποιότητας αρκετών ελληνικών ετικετών οίνου από διεθνείς
κριτές και η βράβευσή τους σε ανάλογους διαγωνισμούς, η σταθερή παρουσία
ελληνικών διατροφικών προϊόντων στις διεθνείς προτιμήσεις (ελαιόλαδο, μαστίχα,
αυγοτάραχο κ.λπ.), η επιτυχία συγκεκριμένων προϊόντων (γιαούρτι) σε σημαντικές
αγορές.
Aπό 15 έως 17 Μαΐου, στο Πρώην δυτικό αεροδρόμιο
Ελληνικού.Συνδιοργανώνεται
με την 7η Ελαιοτεχνία 2015, έκθεση ελιάς και ελαιολάδου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου