Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Aπογειώνει τον ελληνικό γαστρονομικό τουρισμό


Η γαστρονομία αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία. Η καλή τοπική κουζίνα είναι η ραχοκοκαλιά της γαστρονομικής προσφοράς. Η προβολή της γαστρονομίας χρειάζεται αυτοτελείς-στοχευμένες ενέργειες. Με αυτές τις σκέψεις πραγματοποιείται η έκθεση FoodTouristica 2015 στον πρώην Δυτικού αεροδρομίου Ελληνικού. Ο γαστρονομικός τουρισμός έχει την ευκαιρία να απογειωθεί ενισχύοντας τον γαστρονομικό-τουριστικό κλάδο και την ελληνική οικονομία. http://www.foodtouristica.com/ 


Η γαστρονομία, η τέχνη της παρασκευής καλού και νόστιμου φαγητού, αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία και  επιπλέον αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για εύπορους τουρίστες ειδικού ενδιαφέροντος. Η ελληνική κουζίνα διαθέτει αρετές αλλά χαρακτηρίζεται από δύο σοβαρές αδυναμίες: τα προβλήματα ποιότητας σε όλο το φάσμα παροχής γαστρονομικών υπηρεσιών και την απουσία αποτελεσματικής προβολής του γαστρονομικού πλούτου της Ελλάδας.
Αυτήν ακριβώς την ανάγκη καλύπτει η έκθεση FoodTouristica 2015.
Μέσα από τις παράλληλες εκδηλώσεις στόχος είναι η ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό μέσω του θρησκευτικού τουρισμού, του οινολογικού τουρισμού, του αγροτουρισμού και οικοτουρισμού. Καλή χρονική συγκυρία είναι η αναγνώριση της ποιότητας αρκετών ελληνικών ετικετών οίνου από διεθνείς κριτές και η βράβευσή τους σε ανάλογους διαγωνισμούς, η σταθερή παρουσία ελληνικών διατροφικών προϊόντων στις διεθνείς προτιμήσεις (ελαιόλαδο, μαστίχα, αυγοτάραχο κ.λπ.), η επιτυχία συγκεκριμένων προϊόντων (γιαούρτι) σε σημαντικές αγορές.

Aπό  15 έως 17 Μαΐου, στο Πρώην δυτικό αεροδρόμιο Ελληνικού.Συνδιοργανώνεται με την 7η Ελαιοτεχνία 2015, έκθεση ελιάς και ελαιολάδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου