Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Έλληνες υπαιθριστές στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη





Ο «υπαιθρισμός» στη ζωγραφική μας παραπέμπει σε ένα πρωτόλειο αίσθημα νοσταλγίας της φύσης,  που εμφιλοχώρησε μέσα μας από τις απαρχές της άγριας αστικοποίησης για να πάρει μεγάλες διαστάσεις στην πορεία της – σχεδόν να γίνει πρόδρομος του «οικολογισμού»… Στα πλαίσια της έκθεσης για τον υπαιθρισμό που θα διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβρη, η πινακοθήκη Γρηγοριάδη ( Μαρίνου Αντύπα 18, Ν. Ηράκλειο, 14121 Τηλ.: 210  2719744, www.pinakothiki.eu) οργανώνει μια σειρά εκδηλώσεις :

                Δευτέρα 28 Μαΐου στις 7.30 μ.μ.  ξενάγηση στην έκθεση των Ελλήνων υπαιθριστών από τον επιμελητή της Παναγιώτη Σ. Παπαδόπουλο, με θέμα: η παράδοση του κλασικισμού και ρομαντισμού στην ελληνική ζωγραφική του 19ου αιώνα.  


Τετάρτη 30 Μαΐου στις 7.30 μ.μ.  συνομιλίες με ζωγράφους της γενιάς του σαράντα, Ο ζωγράφος Κώστας Κουνάδης(1925) περιγράφει την υπαιθριστική ζωγραφική του. 


Δευτέρα 4 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ.  Διάλεξη του Παναγιώτη Σ.Παπαδόπουλου με θέμα: η δημιουργική αισθητικότητα, σκέψεις πάνω στον Πωλ Βαλερύ, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Η Γενική Έννοια της Τέχνης» από τις εκδόσεις Principia 
Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ.  συνομιλίες με ζωγράφους της γενιάς του σαράντα, ένας διάλογος πάνω στο έργο του ζωγράφου Γιάννη Σεργουλόπουλου(1920-2002) από τους Αλέκο Σεργουλόπουλο, Μάχη Σεργουλοπούλου και Παναγιώτη Παπαδόπουλο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου