Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Μίλα μου για καταστροφή......


Αντιγράφω το Δελτίο Τύπου για την έκθεση του Λουκά Λουκίδη, που παρουσιάζεται στην αίθουσα William James στον Χολαργό, Υμηττού 64, από τις 16.5.12 έως τις 17.6.12 :

"Η έκθεση γλυπτικής του Λουκά Λουκίδη με τον τίτλο «ΟΥΚΑΤΣΑΛΙΟΝ», βασίζεται στο θραύσμα, ως γενεσιουργό αιτία, στο θραύσμα ως αποτέλεσμα μιας καταστροφής που έχει επιτελεστεί, είτε ως ατύχημα είτε ως ηθελημένη πιθανόν ενέργεια. Ο Λουκίδης  συλλέγει  μανιωδώς, σαν ένας αρχαιολόγος του παρόντος, τέτοιου είδους αντικείμενα από το αστικό, και όχι μόνο, περιβάλλον και κάποια από αυτά γίνονται τα μοντέλα μιας «μνημειακής» γλυπτικής σε σταθερά υλικά, ακολουθώντας  το πρότυπο ως προς το υλικό, το χρώμα, και τη μορφή. Μόνο οι διαστάσεις αλλάζουν. Μεγεθύνονται τόσο, ώστε να πλησιάζουν  μορφές που συνειρμικά του θυμίζουν. Οι συνειρμοί αυτοί δίνουν και τους τίτλους στα έργα, ενώ ενίοτε αποτελούν αφορμή για περαιτέρω επεξεργασία, όπως είναι η προσθήκη ready made αντικειμένων.

Ο Λουκίδης   χρησιμοποιεί τα θραύσματα μιας καταστροφής, τα υπολείμματα της φθοράς και τα  επαναφέρει  στις απρόσμενες  ενίοτε «μορφές ζωές» που αυτά του υποβάλλουν.Η καταστροφή ως γενεσιουργός αιτία, ως δομή, ως ένα αισιόδοξο σενάριο."

ΥΓ.Πολύ καταστροφή ακούω, και καταστροφή αυτών που καταστρέφουν τις ζωές μας δε βλέπω.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου