Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Γεύση ελιάς, στη Χαλκιδική





Αν δεν κάνω λάθος, η Θεά Αθηνά κέρδισε τον Θεό Ποσειδώνα σε διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό σχετικά με  το όνομα της ελληνικής πρωτεύουσας – με βάση την εκφρασμένη προτίμησή της στην ελιά… Σήμερα η ελιά εξακολουθεί να είναι προτίμηση αυτών που δεν θέλουν να είναι losers, γι αυτό και τροφοδοτεί ποικίλες δράσεις πανελλαδικής εμβέλειας…

Έτσι στην Ακτή Ελιά( όνομα και πράμα…) της Νικήτης (Χαλκιδική, Ξενοδοχείο Anthemus) οργανώνεται ο  2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΓΕΥΣΗΣ Ελιάς & Πατέ ελιάς, στις 12-13 Μαϊ 2012.

Ο  διαγωνισμός θέλει  να ενισχύσει  την προσπάθεια των ελλήνων καλλιεργητών και  τυποποιητών-παραγωγών ελιάς, τη σύνδεση των τοπικών παραγωγών με τους Αρχιμάγειρες  και των ελληνικών  αγροτικών προϊόντων με την γαστρονομία, καθώς και τη προώθηση των πωλήσεων ελληνικών αγροτικών προϊόντων  στην Ελλάδα  και στο εξωτερικό.

Η διοργάνωση του Διαγωνισμού γίνεται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων, με υπεύθυνους τον Επίκ. Καθ Γιώργο Μπόσκου (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων) και κ. Γιώργο Παλησίδη (6973453331, Επιστημονικό Συνεργάτη στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Εργαστήριο Γαστρονομίας).

Μέχρι την Τρίτη 8 Μαΐου 2012 πρέπει να αποσταλούν τα δείγματα με μεταφορική ή courier στην Γραμματεία του Διαγωνισμού στη Θεσσαλονίκη (τηλ 6943834921), ενώ η συμπληρωμένη φόρμα συμμετοχής, σφραγισμένη & υπογεγραμμένη θα υποβληθεί με φαξ στο 2310271959 ή ηλεκτρονικά στο agrorama@otenet.gr.

Η γευστική δοκιμή θα γίνει την Κυριακή, 13 Μαΐου 2012, από δεκαπενταμελή επιτροπή αξιολογητών, που θα αποτελείται από Executive Chefs, Διαιτολόγους-Διατροφολόγους, Επιστήμονες Τροφίμων, Δημοσιογράφους, Εστιάτορες & Εμπόρους Τροφίμων, μεταξύ των οποίων αρχιμάγειρες από Ρόδο, Κρήτη, Κέρκυρα, Αθήνα καθώς και chefs από Γαλλία, Κροατία & Τουρκία.

Στο μενού στο γκαλά του Σαββάτου 12/5/2012, ο executive chef Ευριπίδης Τζινόπουλος θα παρουσιάσει εδέσματα δημιουργικής ελληνικής κουζίνας με θέμα την ελιά, έχοντας υιοθετήσει και τεχνικές μοριακής μαγειρικής.

Το διήμερο 12 & 13 Μαΐου 2012, προετοιμάζονται Ομιλίες, Συζητήσεις, Συμπόσιο, Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας, Βραβεύσεις και Ημερίδα για «το μέλλον του αγροτικού κόσμου».

Πληροφορίες:  agrorama@otenet.gr.(Συνήθης) Καταγραφέας: Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου