Ημέρες ορειβασίας

Ημέρες ορειβασίας

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Καραγκιόζης


Το "Εργαστήρι Μαιρηβή" έχει τη χαρά να φιλοξενήσει για μία μοναδική παράσταση τον γνωστό καλλιτέχνη θεάτρου σκιών Χρήστο Στανίση, ο οποίος αυτό τον καιρό σημειώνει μεγάλη επιτυχία με τις ξεχωριστές παραστάσεις του στο Θέατρο Αθήναιον Θεσσαλονίκης.
Λίγα λόγια για το έργο:
Όλοι ψάχνουν να βρουν το πουλί που κάνει τα χρυσά αυγά. Όμως πολλοί δεν γυρίζουν πίσω και κάποιοι που γυρίζουν έχουν το μυαλό τους σαλεμένο και είναι φοβισμένοι. Ο Καραγκιόζης στο άκουσμα του χρυσού αυγού πείθει τον Χατζηαβάτη να πάνε να ψάξουν κι αυτοί για το μαγεμένο πουλί. Όμως δεν γνωρίζουν πως το πουλί το φυλάει ένας Αράπης… Θα το βρουν ή θα χαθούν κι αυτοί όπως και τόσοι άλλοι;
Συντελεστές:
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Χρήστος Στανίσης
Επιλογή μουσικής: Χρήστος Στανίσης 
Φιγούρες: Χρήστος Στανίσης
Επικοινωνία: Έρη Χριστοφορίδου
Υπεύθυνη Οργάνωσης Παραστάσεων: Γωγώ Μαντούβαλου
 Σάββατο 3 Nοεμβρίου 2018, στις 5μ.μ.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης:
2105222181, 6942420062

"Εργαστήρι Μαιρηβή" Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή


Χρήστος Στανίσης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Έμαθε την τέχνη του θεάτρου σκιών και του λαϊκού θεάτρου από τον Ευγένιο Σπαθάρη.
Από το 1993 παίζει επαγγελματικά σε σχολεία, σε παιδικούς σταθμούς, παιδικά πάρτι, σε εκδηλώσεις δήμων και πολιτιστικών συλλόγων, σε φεστιβάλ Ελλάδα και εξωτερικό κ.α.
Από τον Οκτώβριο του 2001 μέχρι και τον Ιούνιο του 2010 παρουσιάσει στην δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης την εκπομπή «η Ελλάδα μέσα από το θέατρο σκιών» όπου ανεβάζει κλασικές κωμωδίες του Καραγκιόζη αλλά και διασκευάζει και ιστορίες από την αρχαία και νεότερη Ελλάδα.
Είναι ο πρώτος που καθιέρωσε τον Καραγκιόζη σαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα μουσεία. Λ.Ε.Μ.Μ.Θ. Πολεμικό Μουσείο Παράρτημα Θεσσαλονίκης, Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες, τραγουδιστές, ηθοποιούς, ζωγράφους και χορευτές όπως οι: Ψαραντώνης, Μελίνα Κανά, Αγάθωνας, Μίμης Πλέσσας, Χριστόδουλος Χάλαρης, Ross Daly, Αντώνης Καφετζόπουλος, Βαγγέλης Τάκος, Νίκος Δημητράτος, Κωνσταντίνος Παλιάν, Κώστας Αλεξανδρίδης κ.α.
Έχει διδάξει λαϊκό θέατρο και θέατρο σκιών στη δραματική σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. και σε ιδιωτικές σχολές θεάτρου.
Μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος και συνεργάτης του Λαογραφικού και εθνολογικού μουσείου Μακεδονίας - Θράκης.
Φιγούρες του φιλοξενούνται στο μουσείο του φεστιβάλ του Τσεν – Τσουν στη Ν. Κορέα, στο μουσείου παγκοσμίου κουκλοθεάτρου στην Ισπανία (El topic de Tolosa puppet center) στο μουσείο θεάτρου σκιών «ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ» και σε διάφορες συλλογές ιδρυμάτων και ιδιωτικές.


info
Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018,
στις 5μ.μ.


τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ

"Εργαστήρι Μαιρηβή"
Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
Τηλ.: 210 5222181, 694 2420062
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου